Lékárna.cz

Klára Valentová

Magazín

Práci, kterou jsem vykonávala při tvorbě newsletteru pro Lékárna.cz, jsem vyměnila za mnohem lepší práci - péči o děti Jsem mladá maminka, která objevuje svět dětí a jejich potřeb. S příchodem mateřství jsem se zaměřila na zdravé stravování a přizpůsobila svůj jídelníček dětským bříškům. Na svém blogu se s vámi ráda podělím o postřehy z mateřství nebo o své recepty ze zdravých surovin.

Klára Valentová

Psyllium (jitrocel indický) je zdrojem ve vodě rozpustné vlákniny, která přispívá ke správnému fungování střevního traktu. Je to skvělý a lety osvědčený pomocník, který se hodí téměř pro každého, kdo…

více

Záněty v intimních partiích jsou častým problémem, který znepříjemňuje život mnoha ženám. Poradíme, jak zánětům předcházet a proč je důležité tělo "vyladit."

více

Proč je důležitý pitný režim u dětí a seniorů, co ovlivňuje potřebu příjmu tekutin a jak poznat dehydrataci u seniorů? Prozradíme, jak na to.

více

Načervenalý lesklý klobouk tvarem připomíná spíše obyčejný choroš rostoucí v kdejakém lese. Reishi však není ani trochu obyčejnou houbou. V tradiční čínské medicíně se používá už stovky let, v…

více

Kdo rád doplňuje vitamíny přirozeně, může vyzkoušet arónii nebo-li černý jeřáb. Tento tmavý plod mírně sladké a pikantně trpké chuti je totiž vitamíny doslova napěchovaný! Oblibě se těší také díky…

více

Teploměr doma ukazuje příjemných 23°C, ale vaše ruce i nohy jsou stále studené? Když nepomáhá horký čaj ani vlněné ponožky, je možné, že vaše tělo potřebuje něco jiného. Jak jak rozproudit krev v…

více

Víme, jak ulevit od bolesti a krvácení dásní vhodnými přípravky i pomocí bylinek.

více

Vliv stravy na lidské zdraví je větší, než si připouštíme. Obiloviny jsou pro tělo prospěšné, a proto bychom měli dbát na vyvážený jídelníček a na volbu těch správných. Zkoušeli jste už amarant?…

více

Tableta černá jako uhel, která se při kontaktu s kůží a teplem rozpouští. Pro imunitu prý úplný zázrak. Co znamená tajuplný název “mumio”? Prozradíme vám, odkud tato podivná hmota pochází a čím může…

více

Pivovarské kvasnice se podávají nejen lidem, ale i zvířatům. Nejznámějším přínosem pro zdraví je velký obsah vitamínů ze skupiny B a pozitivní vliv na trávení. To ale není zdaleka všechno.

více

Barbadoská třešeň nebo-li acerola je jeden z nejlepších zdrojů přírodního vitamínu C na světě. Vznikly tak rozsáhlé plantáže, na kterých se acerola pěstuje, aby tento drahocenný plod byl dostupný co…

více

Už samotný název čaje napovídá, že se jedná o něco exotického. Něco, co přichází zdaleka, ale bude to nejspíš stát za to, když si to oblíbil celý svět. Chuť čaje je trochu hořká a voní jako kouř, ale…

více

Když si člověk řekne, že nebude jíst pečivo ani žádné sladkosti, sušenky, chipsy… ale přesto ho čas od času přepadne chuť si zamlsat. Ať už na rychlou svačinku nebo večer k filmu vyzkoušejte krekry z…

více

Letos se mi na zahrádce daří… zvláště mrkvím. Vyrostly krásné, zdravé a s báječnou chutí. Většinu jsme už snědli jen tak, syrovou, vytaženou přímo ze záhonu. Pár jich skončilo v polévce a některé…

více

Připravte si bezlepkové kofty, které budou vonět a chutnat jako v pravé indické restauraci!

více

Takových je, co? Vejce se slaninou, ovocný salát, nebo jen kafe.. :-) Já mám však ráda kaše. Ať už z ovesných vloček, pohanky nebo jáhel. A když už jsem si ji jednou ráno takhle udělala, řekla jsem…

více

Jsou opravdu vynikající! Takže jestli vás honí mlsná i přes přísun velkého množství sezónního ovoce, pusťte se do výroby. Uspokojí vás i pár kuliček :-) Mandle i kokos jsou navíc zdrojem celé řady…

více

Když těstoviny, tak pořádné. Hlavní roli hraje chuť a kvalita, což jde většinou ruku v ruce. Ty kvalitní jsou zkrátka i dobré. Snažím se to s p…

více

Tento pudink je skvělou variantou pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravěji, kteří rádi zkouší nové suroviny a nebo taky pro ty, kteří mají různé stravovací omezení. Pudink je přirozeně bezlepkový…

více

Každému se občas stane, že má ledničku skoro prázdnou a špajz tak napůl. A to pak teprve vznikají nápadité recepty z toho “co-dům-dá” nebo spíš “co-špajz-dá”. Karbanátky se dělají primárně z masa.…

více

Péct cokoliv bez klasické obilné mouky je vždycky trochu výzva. Doma se mi objevila BIO banánová mouka ve stylové plechovce a protože banány a cokoliv z nich miluju, pustila jsem se do pečení. Koláč…

více

Možná se vám stejně jako mně občas stane, že máte pocit, jako byste vařili pár jídel pořád dokola. Nedávno se mi to stalo s polévkami. Vývar střídal zeleninovou a zeleninová zase vývar a tak jsem…

více

Nevím jak vy, ale mě nejčastěji popadne chuť na sladké právě o víkendu. Mé chutě neuspokojil ani jogurt s lesním ovocem, a tak jsem se pustila do těchto víkendových sušenek :-) Jsou bez přidaného…

více

Nedávno bylo Bartíkovi rok a půl a já jen koukám, jak strašně rychle to uteklo. Z bezbranného malého miminka se stal akční klouček, který běhá po lese, drandí na odrážedle a vykřikuje svá první…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.