Lékárna.cz

Kuchařkou: Kakaový pudink z tapioky

Tento pudink je skvělou variantou pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravěji, kteří rádi zkouší nové suroviny a nebo taky pro ty, kteří mají různé stravovací omezení. Pudink je přirozeně bezlepkový a neobsahuje živočišné mléko.

Kuchařkou: Kakaový pudink z tapioky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Řadím se do skupiny pudinkových milovníků - nejvíc mi chutná ještě když je horký. Bohužel mi mléko nedělá úplně dobře, takže většinou si ho dělám z rostlinného mléka. Skvělou variantou klasického pudinku, který je převážně z kukuřičného škrobu, je pudink z tapioky.

Tapiokový škrob se získává z kořene keřů manioky. Pro naše území to není surovina úplně typická, ale o to je zajímavější, když ji najdeme místo i v naší kuchyni. Nejčastěji se používá tapioková mouka k přípravě bezlepkových pokrmů nebo tapiokové perly, z kterých se dá uvařit právě tento perfektní pudink.

Pro přípravu pudinku budete potřebovat

Tapiokové perly je dobré pořádně propláchnout a nechat nějakou dobu nabobtnat ve vodě. A to na jeden díl perel tři díly vody. Mezitím jsem si připravila kokosové mléko ze sušeného mléka. Ve dvou deci horké vody jsem rozmíchala tři lžíce prášku. Takto připravené kokosové mléko jsem přidala k tapiokovým perlám namočeným ve vodě a přivedla jsem k varu.

Vařit stačí do zhoustnutí na mírném plameni a za stálého míchání, podobně jako běžný pudink. Perly zvětší svůj objem, bílá barva se změní na průhlednou. K oslazení jsem použila datlový sirup, ale určitě je možné použít i jiný sirup, med, případně třtinový cukr. Ke konci jsem v pudinku rozmíchala dvě lžíce raw kakaa. Zdobit můžete čerstvým ovocem, džemem, strouhanou čokoládou… Podle zvyku a chutě :-)

TAPIOKA - Oblíbená surovina pro všechny, kteří se vyhýbají lepku. Je to zdroj odolného škrobu - v trávicím traktu působí jako vláknina a krmí dobré bakterie ve střevech.

KAKAO - Obsahuje spoustu cenných látek, minerálů a vitamínů. Skvělý pomocník při únavě nebo proti špatné náladě a depresím.

Přečtěte si také

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.