Ty nejlepší dárky pro zdraví a krásu a spoustu odměn za vánoční nákupy.

Oblíbené položky
Vybrat odměnu

Úvodní strana » Magazín Lékárna.cz » Články a blogy » Kuchařkou: Špenátové tagliatelle s dýňovým pyré

Kuchařkou: Špenátové tagliatelle s dýňovým pyré

Když těstoviny, tak pořádné. Hlavní roli hraje chuť a kvalita, což jde většinou ruku v ruce. Ty kvalitní jsou zkrátka i dobré. Snažím se to s pšenicí moc nepřehánět, ale italská kuchyně patří mezi mé oblíbené a ta se bez těstovin prostě neobejde.

Kuchařkou: Špenátové tagliatelle s dýňovým pyré

V nabídce se objevily nové druhy těstovin značky BYODO. Mám ráda v jídle hru barev, sáhla jsem tedy po zelených - špenátových tagliatelle. Na talíři vypadají výborně s omáčkou rajčatovou i sýrovou. V mém případě si k sobě našly cestu barva zelená s oranžovou, kterou zajistila dýně hokaido :-) Těstoviny BYODO jsou v BIO kvalitě, takovým dám ráda přednost.

No a dýňové pyré? Vím, není zrovna sezóna dýní. Ale protože syn nemůže mléčné výrobky, snažím se mu hledat různé jiné varianty omáček, které má moc rád. V mrazáku mám ještě několik balíčků dýňových kostek, zkusila jsem tedy místo oblíbené polévky uvařit omáčku k těstovinám. Výsledek byl moc dobrý. My si k tomu dali ještě sumečka na prudko, ale těstoviny s pyré jsou dobré i jen tak nebo s jakýmkoliv jiným masem.

Na dvě porce budete potřebovat

  • 2 hnízda BOYDO tagliatelle těstovin

  • dýni, nejlépe hokaido

  • menší cibuli a 3 stroužky česneku

  • rostlinnou smetanu (nebo klasickou mléčnou)

  • olivový olej

  • koření na těstoviny

  • himalájskou sůl

  • na posypání pražená dýňová semínka nebo sýr

  • případně rybu či jiné maso

Těstoviny jsem uvařila dle návodu a nechala jsem je asi 10 minut dojít v horké vodě. Na olivovém oleji jsem osmažila cibulku do zlatova a ke konci přidala ještě na krátkou dobu prolisovaný česnek a koření na těstoviny od značky Sonnentor. K tomu jsem přidala na drobné kostky nakrájenou dýni a sůl a nechala chvíli podusit. Hotovou směs stačí rozmixovat ponorným mixérem a zjemnit smetanou. Těstoviny s dýňovým pyré můžete dochutit opraženými dýňovými semínky. Rybu nebo jiné maso je dobré připravit zvlášť, ideálně nakrájené na nudličky, aby byla příprava rychlá a s těstovinami se masová směs dobře jedla.

HIMALÁJSKÁ SŮL - Vyměňte běžnou rafinovanou sůl za himalájskou, která má obrovský přínos pro lidské zdraví. Obsahuje desítky minerálů a neobsahuje žádné chemikálie či aditiva.

RÝŽOVÁ SMETANA - Ideální pro přípravu pokrmů pro všechny, kteří se vyhýbají mléčným i sojovým výrobkům. Někdy to prostě bez smetany nejde :-)

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám