Lékárna.cz

Kuchařkou: Špenátové tagliatelle s dýňovým pyré

Když těstoviny, tak pořádné. Hlavní roli hraje chuť a kvalita, což jde většinou ruku v ruce. Ty kvalitní jsou zkrátka i dobré. Snažím se to s pšenicí moc nepřehánět, ale italská kuchyně patří mezi mé oblíbené a ta se bez těstovin prostě neobejde.

Kuchařkou: Špenátové tagliatelle s dýňovým pyré
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Mám ráda v jídle hru barev, sáhla jsem tedy po zelených těstovinách - špenátových tagliatelle. Na talíři vypadají výborně s omáčkou rajčatovou i sýrovou. V mém případě si k sobě našly cestu barva zelená s oranžovou, kterou zajistila dýně hokaido :-) 

No a dýňové pyré? Můj syn bohužel nemůže mléčné výrobky, snažím se mu hledat různé jiné varianty omáček, které má moc rád. V mrazáku mám ještě několik balíčků dýňových kostek, zkusila jsem tedy místo oblíbené polévky uvařit omáčku k těstovinám. Výsledek byl moc dobrý. My si k tomu dali ještě sumečka na prudko, ale těstoviny s pyré jsou dobré i jen tak nebo s jakýmkoliv jiným masem.

Na dvě porce budete potřebovat

Těstoviny jsem uvařila dle návodu a nechala jsem je asi 10 minut dojít v horké vodě. Na olivovém oleji jsem osmažila cibulku do zlatova a ke konci přidala ještě na krátkou dobu prolisovaný česnek a koření na těstoviny od značky Sonnentor. K tomu jsem přidala na drobné kostky nakrájenou dýni a sůl a nechala chvíli podusit. Hotovou směs stačí rozmixovat ponorným mixérem a zjemnit smetanou. Těstoviny s dýňovým pyré můžete dochutit opraženými dýňovými semínky. Rybu nebo jiné maso je dobré připravit zvlášť, ideálně nakrájené na nudličky, aby byla příprava rychlá a s těstovinami se masová směs dobře jedla.

HIMALÁJSKÁ SŮL - Vyměňte běžnou rafinovanou sůl za himalájskou, která má obrovský přínos pro lidské zdraví. Obsahuje desítky minerálů a neobsahuje žádné chemikálie či aditiva.

RÝŽOVÁ SMETANA - Ideální pro přípravu pokrmů pro všechny, kteří se vyhýbají mléčným i sojovým výrobkům. Někdy to prostě bez smetany nejde :-)

Navštivte související produktové kategorie
Těstoviny Potraviny a hubnutí Oleje a ghí másla

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.