Lékárna.cz

Kuchařkou: Konopné krekry

Když si člověk řekne, že nebude jíst pečivo ani žádné sladkosti, sušenky, chipsy… ale přesto ho čas od času přepadne chuť si zamlsat. Ať už na rychlou svačinku nebo večer k filmu vyzkoušejte krekry z konopné mouky a konopných semínek. Výčitky mít nemusíte, ba naopak - dodáte tělu celou řadu vitamínů a minerálů.

Kuchařkou: Konopné krekry
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

I když pojem konopí vyvolává kontroverzní reakce, není sporu o tom, že je v mnoha oblastech zdravé. Konopná semínka či mouka z nich umletá pochází z technického konopí, které omamnou látku THC neobsahuje. Obě tyto suroviny tedy lze sehnat běžně v prodejnách se zdravou výživou.

Chcete-li si večer u televize zakřupat, pochutnat a navíc udělat něco pro své zdraví, upečte si konopné krekry, které jsou hotové  raz dva.

Co budete potřebovat

Postup

Česnek prolisujte a všechny ingredience smíchejte dohromady. Vznikne tužší těsto, které pomocí lžíce rozprostřete na plech s pečícím papírem o tloušťce ani ne půl centimetru. Dřív než plech šoupnete do trouby, vyplatí se pomocí kráječe na pizzu (či obyčejného nože) nařezat dílky podle vašich představ - čtverečky, trojuhelníky nebo třeba větší obdélníky připomínající knockebröt. Po upečení se vám podaří krekry krásně nalámat. V předehřáté troubě pečte na 180°C asi 10 - 15 minut. Záleží na druhu trouby.

Jestli jste ze svého jídelníčku vyřadili pečivo a přemýšlíte na co si namazat pomazánku, myslím, že tyto krekry jsou k tomu jako dělané. Já si je namazala pouze pomazánkovým máslem a posypala čerstvou řeřichou - bylo to výborné!

Klíčení řeřichy

Klíčení čehokoliv je teď velká móda. Mladé výhonky nebo rostlinky, které se vyklubaly ze semínek a zrníček, jsou plné života a cenných vitamínů a minerálů. Zvláště mimo sezónu čerstvé zeleniny se vyplatí klíčit a klíčit. A jestli jste ještě nikdy nezkoušeli vyklíčit jakákoliv semínka, začněte s řeřichou - je to snadné. Stačí semínka udržovat ve stálém vlhku. Buď je nasypte na vlhkou vatu nebo je nechte vyklíčit pouze ve vodě jako já. Důležité je nenechat vodu úplně odpařit. Za pár dní si můžete pochutnávat na jemně štiplavé chuti malých lístečků.

KONOPNÉ SEMÍNKO - Obsahuje vyvážený poměr omega mastných nenasycených kyselin až 20 druhů aminokyselin. Z minerálů pak hořčík, železo, vápník, jód a celou řadu dalších. 

VYKLÍČENÁ ŘEŘICHA - Obsahuje velké množství vitamínu C, A a B1. Hodí se konzumovat s těžkými a tučnými jídly.

Veškerá zdravotní, výživová či léčebná tvrzení jsou v rámci legislativy EU výrazně omezena. Při tvorbě článků smíme vycházet pouze ze schválených tvrzení, která uvádí platná legislativa.

Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Diety a hubnutí Potraviny a hubnutí

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.