Lékárna.cz

Kuchařkou: Mandlovo-kokosové kuličky

Jsou opravdu vynikající! Takže jestli vás honí mlsná i přes přísun velkého množství sezónního ovoce, pusťte se do výroby. Uspokojí vás i pár kuliček :-) Mandle i kokos jsou navíc zdrojem celé řady cenných látek.

Kuchařkou: Mandlovo-kokosové kuličky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Byly doby, kdy se nepečené kuličky tvořily ze samých ne příliš zdravých potravin - mleté piškoty, ztužený tuk, moučkový cukr… Dnes už tomu tak není a nepečeným raw kuličkám vládnou ořechy a semínka, sušené ovoce a nejčastěji kokosový olej. Takových kombinací si člověk může vymyslet nespočet. Když mám zrovna náladu a pohybuji se ve stravování na té zdravější vlně (naštěstí je to čím dál častěji), dělám si takové kuličky často. Pak nemám nutkání vymetat regály se sladkostmi plné éček a cukru.

Tentokrát jsem se rozhodla kokosák nahradit mandlovým máslem a místo obalování v kokosu jsem je namočila do bílé čokolády. Je to prostě dobrota.

Asi na dvacet kuliček budete potřebovat

Z mandlového másla jsem se pokusila něco vyrobit poprvé. Překvapilo mě, že i po vytažení z lednice má spíše řidší konzistenci. Za to ta chuť je opravdu úžasná. Jsem prostě velká fanynka mandlí :-) Aby bylo těsto té ideální konzistence pro tvoření kuliček, můžete přisypat trochu mandlové či kokosové mouky. Kokosové méně, má silné absorbční vlastnosti.

Postup je snadný, všechny ingredience smíchejte dohromady a nechce v lednici alespoň čtvrt hodiny odpočinout. Po vytvarování menších kuliček je pomocí lžiček máčejte v rozpuštěné bílé čokoládě a nechejte okapat… ideálně na mřížce. Jestli tuto dobrotu nesníte hned, doporučuji v těchto parných dnech uchovávat v lednici.

MANDLOVÉ MÁSLO - Je vyrobeno z mandlí, takže obsahuje zdravé tuky a bílkoviny. K tomu navíc celou řadu minerálů, ku příkladu hořčík nebo vápník. Hodí se do studené kuchyně i na pečení.

DATLOVÝ SIRUP - Přírodní sladidlo vyrobeno pouze z datlí. Má nižší glykemický index. Je zdrojem vitamínů skupiny B, draslíku či sodíku. Hodí se nejen do kaší či dezertů, ale také k oslazení čaje či kávy.

Navštivte související produktové kategorie
Potraviny a hubnutí Bio potraviny

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.