Lékárna.cz

Kuchařkou: Víkendové sušenky

Nevím jak vy, ale mě nejčastěji popadne chuť na sladké právě o víkendu. Mé chutě neuspokojil ani jogurt s lesním ovocem, a tak jsem se pustila do těchto víkendových sušenek :-) Jsou bez přidaného cukru, bez mouky, takže vlastně i bezlepkové a bez vajec a mléka, tedy i vegan. Přesto jsou sladké a moc dobré. Stačily mi tři a touha po sladkém byla zažehnána.

Kuchařkou: Víkendové sušenky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Ono s těmi sušenkami, koláči a buchtami se to u mě má tak, že ráda hledám dobré osvědčené recepty, ale ještě raději experimentuji a do mísy hážu vše stylem “co dům dal”. Někdy je výsledek překvapivě famózní, jindy se dá ohodnotit slovem vydařený a někdy je to jen takové to - "jíst se to dalo". Tyhle sušenky lavírují někde na pomezí prvních dvou skupin. Ano, upekla jsem i lepší, ale tyto víkendové rozhodně stojí za vyzkoušení a věřím, že si zamlsáte. I můj dvouletý syn, který si na sladké moc nepotrpí, volal: "ještě, ještě".

Co dům dal?

Poslední akorát zralý banán jasně volal po zpracování. Když jsem k němu přidala kousek vysokoprocentní čokolády, rozhodla jsem se víc sladkého nepřidávat. Pak už stačilo přisypat mleté ořechy, semínka a kokos a vznikla hmota hustoty tak akorát.

Co budete potřebovat (na cca 20 sušenek)

Postup

Vzniklou směs stačí pořádně promíchat a nechat klidně i půl hodinky ležet. Chia semínka začnou pracovat a všechny ingredience se dobře spojí. Pomocí lžičky vytvořte na plech vyložený pečícím papírem placičky velikosti a tloušťky podle vaší chutě. Péct stačí deset až patnáct minut asi na 170 °C.

CHIA SEMÍNKA jsou známou superpotravinou. Jsou dobrým zdrojem vápníku, fosforu a omega-3 mastných kyselin. 

KOKOS je vhodné zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Obsahuje přírodní proteiny a dodává tělu vitamíny B a C a minerály (křemík, hořčík, fosfor a vápník).

Veškerá zdravotní, výživová či léčebná tvrzení jsou v rámci legislativy EU výrazně omezena. Při tvorbě článků smíme vycházet pouze ze schválených tvrzení, která uvádí platná legislativa.

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.