Lékárna.cz

Kuchařkou: Mrkvový chlebíček

Letos se mi na zahrádce daří… zvláště mrkvím. Vyrostly krásné, zdravé a s báječnou chutí. Většinu jsme už snědli jen tak, syrovou, vytaženou přímo ze záhonu. Pár jich skončilo v polévce a některé taky v tomto mrkvovo-mandlovém chlebíčku.

Kuchařkou: Mrkvový chlebíček
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Mrkvový chlebíček je vláčný a doslova se rozplývá na jazyku. Peče se v chlebové formě, ale myslím, že by to šlo třeba i v dortové nebo v klasickém vyšším plechu. Pak by však bylo potřeba dávku zdvojnásobit. Základní recept je spíš jednoduchý, ale když budete chtít udělat chlebíček trochu svátečnější, luxusnější, můžete ho polít hořkou čokoládou (podobně jako biskupský) nebo přidat do těsta rozinky, fíky, kokos nebo třeba piniové oříšky. Zkrátka podle chuti :-)

Co budete potřebovat 

Postup

Na začátku si předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu pořádným vymazáním a vysypáním moukou. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh, žloutky pak s cukrem do světle žluté pěny. Do žloutků s cukrem vmíchejte mrkev i oba druhy mouky, vanilku a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Touto směsí naplňte formu a pak s ní rychle do trouby. Chlebíček se peče asi 45 minut, ale raději vždy vyzkoušejte špejlí.

MANDLOVÁ MOUKA - Ideální do kuchyně pro různé typy diet (redukční, low carb, paleo apod). Obsahuje velké množstvé hořčíku, vápníku a taky zinek či železo.

MELASA - Vedlejší produkt při výrobě cukru. Kromě celé řady minerálů obsahuje vitamíny skupiny B a nenasycené mastné kyseliny. Vše je navíc v dobře vstřebatelné formě.

Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Bezlepkové mouky a strouhanky Semínka

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.