Výživné a syté škrobové perly pro kulinářské kreace.
59 Kč
Celozrnná mouka vhodná pro slané i sladké pečení.
31 Kč 29 Kč -6 %
◉
NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Lněná mouku využijete k zahušťování koktejlů, omáček a polévek. Je…
34 Kč
Doplněk stravy
Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
52 Kč 47 Kč -10 %
◉
Navíc sleva 10 %
Bezlepkový vanilkový dezert plný kousků kvalitní tmavé čokolády,…
28 Kč
Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
56 Kč
Pohankové palačinky z kvalitní pohankové mouky, jsou výborné na…
75 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
30 Kč
◉
NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
39 Kč
Průhledná rostlinná želatina bez chuti a zápachu.
55 Kč
Směs na přípravu lívanců pro celiaky, která je vhodná i pro neceliaky…
49 Kč
Mouka celozrnná pšeničná v bio kvalitě vhodná pro pčečení.
49 Kč
Přirozeně bezlepková zdravá kukuřičná krupice, která má široké…
36 Kč
Máte chuť na maso? Zkuste ho tentokrát obalit jinak. Obalovací směs s…
41 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
31 Kč
Krupice z kukuřice v biokvalitě, jedná se o nahrubo umletou kukuřici.
31 Kč 29 Kč -6 %
◉
Navíc sleva 10 %
Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
21 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Hrníčkový dortík je dezert, který za pár minut proměníte v teplý…
25 Kč
Směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
46 Kč 44 Kč -4 %
Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě, ideální na zahuštění omáček a…
49 Kč
Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Bezlepková směs na rustikální chléb obsahuje lněnou a jablečnou…
59 Kč 53 Kč -10 %
◉
Navíc sleva 10 %
Sypká bezlepková směs na přípravu výtečného bezlepkového domácího…
59 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.