Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové směsi na chléb

NOMINAL Směs na chléb S lněnou vlákninou bez lepku 500 g

Kód výrobku: 204038

90 % 13 recenzí

Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb.

Více informací

59 (0,12 Kč/g)
Ušetříte: 21 % (16 Kč) Běžná cena: 75 Kč

Skladem > 5 ks

Odesíláme pozítří, u vás v úterý 26. 2.

Odesíláme pozítří, u vás v úterý 26. 2.

Doprava už od 39 Kč, nad 1500 Kč zdarma

Přidejte ještě


Načítám
Podrobné informace
Recenze (13)
Diskuze

Podrobné informace

Podrobné informace - NOMINAL Směs na chléb S lněnou vlákninou bez lepku 500 g

Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb.

Informace o produktu

Výrobce: NOMINAL
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 204038
Kód EAN: 8594010190308
Držitel rozhodnutí: NOMINAL

Popis

Chléb Pro zdraví se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

Složení směsi

Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.

Výživové hodnoty

Energie 1375 kJ/329 kcal, Bílkoviny 6,8 g, Sacharidy 70 g, z toho cukry 3,7 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 8,2 g, Sodík max. 0,8 g.

Balení obsahuje 

500 g

Recepty

Suroviny: 500 g směs, 475 ml(g) vody, 20 ml oleje, 13 g čerstvého droždí.

  • Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

  • Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200°C, pak stáhněte na 180°C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

  • Slunečnicové bulky

Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200°C asi 20 min.

  • Rustikální kostky

Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Recenze (13)

Recenze produktu NOMINAL Směs na chléb S lněnou vlákninou bez lepku 500 g

Recenze od 13 uživatelů s celkovým hodnocením 90 %.

Přidat recenzi produktu

20 %

40 %

Nevím, co se s Nominalem stalo, ale někdy po novém roce se začaly objevovat problémy, když se chleba pekl v domácí pekárně. Začal se srážet a nebyl moc k jídlu. Celé 3 roky předtím bylo všechno v pohodě, ve všech pekárnách byl výsledek stejný a chleba byl dobrý, ale bohužel dnes už je sražený pokaždé. Nevím, jestli něco děláme špatně, ale zkoušeli jsme i dát více vody, méně vody, stejně tak kvasnic, s olejem i bez, ale výsledek je vždycky stejný. Přešli jsme na Semix a Jizerku...

jsou z ní dobré a křupavé uplácané bulky.
chleba se srazí při pečení v domácí pekárně (ozkoušeno ve více pekárnách se stejným výsledkem).
100 %

nejlepší, chutná i příteli který není bezlepkář

100 %

100 %

100 %

100 %

100 %

100 %

výborný

100 %

Diskuze

Diskuze k produktu NOMINAL Směs na chléb S lněnou vlákninou bez lepku 500 g

Přidat nový příspěvek do diskuze

 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám