Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Potraviny » Chlebové směsi

Chlebové směsi

Domácí pekárna usnadňuje domácí pečení chleba, který si mnoho z nás rádo dopřeje. Hlavními přednostmi domácího chleba je fakt, že víme co jíme a na stůl si dáváme stoprocentně čerstvé pečivo, které navíc nádherně voní

S rychle se rozšiřující nabídkou pekáren na chleba jde ruku v ruce výroba různých chlebových směsí. Pečící směsi jsou velmi praktické, prostě stačí dát spolu s vodou do pekárny a příprava chleba může začít. Úžasný je fakt, že pečení si vůbec nemusíte všímat. Ke konci pečení se vám začnou sbíhat sliny, ta vůně je prostě neodolatelná.

V naší nádce najdete řadu směsí s různými příchutěmi. Samozřejmostí jsou i směsi bez lepku pro alergiky a celiaky.

Zkuste si upéct třeba: 

  • Rustikální bezlepkový chléb – objednejte si bezlepkovou chlebovou směs, ze které můžete upéct také třeba rustikální kostky nebo slunečnicové bulky.
  • Světlý nebo tmavý bezlepkový chléb – potřebujete jen vysoce kvalitní pečící směsi značky Doves Farm, ze které si můžete upéct třeba taky pizzu nebo cukroví.

Pokud nemáte domácí pekárnu, nezoufejte, tyto pečící směsi jsou vhodné i pro běžné pečení v troubě. A věřte, že domácí chleba opravdu hravě zvládnete. Příprava chleba vám díky dokonalému složení směsí nezabere ani mnoho času, pokud nepočítáme, že budete muset být trpěliví a vydržet tu vůni.

Chléb dnes koupíme všude, ale domácí chléb je prostě domácí chléb a opravdu se mu nic nevyrovná. Navíc pocit, že jste si ho upekli vy sami, taky stojí zato. Domácí chléb vám vydrží dlouho čerstvý. Výhodou je také to, že pokud použijete domácí pekárnu, můžete ji nastavit na noční pečení chleba a ráno si pochutnat na opravdu čerstvém chlebu.

Objednejte si chlebové pečící směsi právě u nás. Proč? Ručíme za kvalitu, kontrolované složení a osvědčené značky

Pokračovat

Nejprodávanější v kategorii


Načítám
  • SEMIX Chléb bez lepku 500 g

    SEMIX Chléb bez lepku 500 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Nyní jemnější struktura, lepší chuť. Vhodný pro pečení v domácí pekárně i běžné troubě. Oceněno Potravinářskou komorou. Vysoký obsah vlákniny 6,2 g ve dvou plátcích! Složení sypké směsi Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, sůl obohacená jódem, zahušťovadlo (guarová guma), cukr, kmín, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselin, sójový lecitin), regulátor kyselosti (kyselina citronová). Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sezamu a oxidu siřičitého. Výživové údaje ve 100 g výrobku Energie 1050 kJ / 252 kcal, Tuky 4,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g, Sacharidy 48,1 gz toho cukry 0,5 g, Vláknina 4,6 g, Bílkoviny 2,1 g, Sůl 1,4 g Návod k použití směsi pro domácí pekárny Do pečicí nádoby nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30 °C), přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Pekárnu nastavíme na standardní pečicí program nebo na bezlepkový program. Doporučení doba pečení je 3,5 hodiny. Návod k použití směsi pro všechny trouby Do větší mísy nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30°C), ve které rozpustíme 10 g čerstvého nebo 4 g sušeného droždí. Následně přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem s hnětacími háky po dobu 5 minut. Těsto necháme v teple kynout 20 minut. Poté promícháme a takto připravené těsto vložíme do olejem vymazané pečící formy a necháme ještě 45 minut kynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou. Totéž doporučujeme ještě několik minut před dopečením pro dosažení lesklejší kůrky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ale ihned po vložení snížíme její teplotu na 180°C. Pečeme asi 60 minut. Další informace Hmotnost chleba po upečení 800 g. Hmotnost balení 500 g (-3%). Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale. Vyrobeno v České republice.

    49 Kč -17% 59 Kč

  • Bezlepkový chléb slunečnicový 500g Labeta

    skladem 1 - 2 ks

    Balení obsahuje kromě směsi na chléb též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Oba dva sáčky smícháme, přidáme 4 g sušeného nebo 10 g čerstvého droždí a 450 - 500 ml vlažné vody. Vařečkou v míse vypracujeme těsto (ne rukama), vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60-75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170-180°C asi 60 minut. Doporučujeme použít domáci pekárnu Eta: Do pečící nádoby nalijeme 400-450 ml vlažné vody. Vsypeme směs na chleba a na směs nasypeme sušené droždí. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez Vaši práce. Doba přípravy chleba včetně hnětení a kynutí trvá ca 2 hodiny (u ETY je to program Sprint či Rychlý). Postupujte podle návodu na obale. Složení Bramborový škrob, rýžová mouka, slunečnice 9%, bramborové vločky, kukuřičná mouka, jedlá sůl, zahušťovalo guar, kmín, cukr, jedlá soda, barvivo karamel, kyselina askorbová, kyselina citrónová.

    44 Kč -8% 48 Kč

  • SEMIX Vícezrnný chléb 520 g

    SEMIX Vícezrnný chléb 520 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Zdroj vlákniny! Dva plátky tohoto chleba obsahují průměrně 9,3 g vlákniny. Sypká směs na přípravu vícezrnného chleba s obsahem dýňových, slunečnicových a sezamových semínek. Vhodná do domácích pekáren i pro pečení v troubě. Složení sypké směsi Pšeničná mouka, žitná mouka, slunečnice 6 %, dýňová semínka 3 %, sezam 3%, sůl obohacená jódem, pšeničná bílkovina, ječný slad, sójová mouka, regulátor kyselosti (kyselina mléčná), enzym (hydrolázy, oxidoreduktázy). Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, suchých skořápkových plodů a oxidu siřičitého. Výživové údaje ve 100 g výrobku - Energie 1120 kJ / 268 kcal, Tuky 6,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g, Sacharidy 38,8 g, z toho cukry 2,9 g, Vláknina 6,9 g, Bílkoviny 10,3 g, Sůl 1,4 g. Návod k použití směsi pro domácí pekárny Do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vody (o teplotě cca 30 °C), ve které rozpustíme 4,5 g čerstvého nebo 3 g sušeného droždí. Přisypeme celé balení směsi Chléb vícezrnný, nastavíme pekárnu na odpovídající pečicí program v délce cca 3 – 3,5 hodiny (dle typu a návodu konkrétní domácí pekárny) a upečeme. Návod k použití směsi pro všechny trouby Do větší mísy nalijeme 320 ml vody (o teplotě cca 30 °C), vsypeme celé balení směsi Chléb vícezrnný a přidáme 7,5 čerstvého nebo 4,5 g sušeného droždí. Vše dohromady vypracujeme v tužší těsto (nejlépe ručně nebo hnětacími háky) a necháme 35 minut kynout v míse přikryté utěrkou na teplém místě. Po této době těsto promícháme a necháme v téže míse zakryté utěrkou kynout dalších 20 minut. Pak zpracujeme vykynuté těsto na pomoučeném vále v bochánek nebo veku, vložíme na olejem vymazaný plech nebo do vymazané pečicí formy a necháme ještě 35 minut kynout. Nakonec potřeme bochánek/veku vodou, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C, po vložení snížíme její teplotu na 180 °C, a pečeme 60 minut. Důležitá upozornění Sušené droždí v zájmu kvality upečeného chleba nepřibalujeme. Použití sušeného droždí v různých obdobích intervalu jeho trvanlivosti může způsobit nedokynutí těsta nebo naopak jeho překynutí. Myslíme na kvalitu, proto doporučujeme používat nejlépe čerstvé droždí. Vyrobeno v České republice. Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale. 

    32 Kč -35% 49 Kč

  • NUTRIFREE Směs na přípravu bezlepkového chleba 500 g

    skladem > 5 ks

    Chléb je připravený k upečení za pár minut! Složení Kukuřičný škrob, rýžová mouka, pohanková mouka, tapiokový škrob, cukr, rostlinná vláknina, sůl, zahušťovadla: guarová mouka a xanthanová guma. Může obsahovat stopy lupiny. Bez lepku, bez pšeničného škrobu, bez sóji, bez mléka, bez vajec. Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku   Energetická hodnota 326 Kcal   1367 Kj Bílkoviny 3,7 g Sacharidy 76,4 g z toho cukry 2,6 g Tuky 0,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g Vláknina 8,2 g Sodík 0,7 g

    66 Kč -14% 77 Kč

  • Směs na bezlepkový chléb bílý 500 g

    skladem do 24 hodin

    Minimální trvanlivost do data uvedeného na přídavné etiketě. Hmotnost : 500 g ( - 3 % ) Složení :BEZ LEPKU bezlepková směs [ kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný škrob kukuřičný (oxid siřičitý), lupinová mouka, modifikovaný škrob maniokový , dextróza, zahušťovadlo guma guar, emulgátor sojový lecitin, kyselina askorbová a citrónová], deproteinovaný škrob pšeničný, sůl. Může obsahovat stopy vajec, mléka, skořápkových plodů, arašídů a sezamu. 100 g výrobku průměrně obsahuje : energetická hodnota 1535 kJ (367 kcal ), bílkoviny 4,0 g, sacharidy 81,6 g, tuky 2,2 g Obsah gliadinu je 1,68 mg / 100 g sušiny Návod k přípravě bílého chleba bezlepkového V přístroji - 450-480 ml studené vody,500 g směsi a 10g droždí (přiložený balíček ) nasypat do mísící nádoby, nastavit příslušný program a spustit dle návodu. Chléb je upečený za 160 minut. Klasická příprava - 400-450 ml studené vody,500 g směsi a 10 g droždí ( přiložený balíček) mísit ručně nebo šlehačem 10 minut dohladka. Těsto nechat 20 minut kynout ,pak přehnětat, vložit do olejem vymazané formy a nechat kynout v teple cca 1 hodinu.Pečeme při teplotě 200 °C 60- 70 minut.

    54 Kč -13% 62 Kč

  • FINAX-bezlepková směs s mlékem 900g

    skladem do 24 hodin

    Univerzální směs ze které upečete např. palačinky, bagety, piškot, chléb. Na každé krabici je základní návod na pečení chleba v domácí pekárně nebo v troubě. Z jedné krabice upečete např. dva 500g chleby. Složení Pšeničný škrob (max. 2 mg lepku/100 g), sušené odstředěné mléko, oligofruktóza, zahušťovadlo: guarová guma, vitamíny a železo.

    129 Kč -2% 132 Kč

  • Směs na bezlepkový chléb slunečnicový 500g

    skladem do 24 hodin

    Bezlepková směs vhodná k přípravě chleba v domácí pekárně nebo běžné pečící troubě určená pro všechny pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Příznaky: U batolat: neprospívá na váze, zvětšené bříško, nervozita, svalová slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost. U školáků: nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty na váze, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubni skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA. U dospělých: nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga. Celoživotní držení bezlepkové diety. Pekárna LIPA garantuje svým zákazníkům vysokou kvalitu těchto produktů, především dodržováním přísných kritérií při jejích výrobě. Hlavním předpokladem kvality a jistoty pro zákazníka dodržujícího bezlepkovou dietu je oddělená výroba bezlepkového pečiva od výroby pečiva běžného. Tuto podmínku splňuje Pekárna LIPA na 100%. Dále jsou pravidelně prováděny kontroly obsahu gliadinu v jednotlivých výrobcích. Tyto kontroly provádí akreditovaná laboratoř. Složení: bezlepková směs (pšeničný Škrob deproteinovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka, dextroza, zahušťovadlo guma guar E412, emulgátor sojový lecitin E322, kyselina citrónová E330, látka zlepšující mouku kyselina askorbová E300), jablečná vláknina, slunečnicové semeno 2,9%, sůl s jodem.

    54 Kč

  • FINAX-bezlepková směs hrubá bez mléka 900g

    skladem do 24 hodin

    Užití Univerzální směs ze které upečete např. palačinky, bagety, piškot, chléb. Na každé krabici je základní návod na pečení chleba v domácí pekárně nebo v troubě. Dávkování Dle potřeby zákazníka. Univerzální směs na výrobu chleba a pečiva. Kontraindikace Nejsou známy. Vedlejší příznaky Nejsou známy Složení Pšeničný Škrob (max. 3 mg lepku/100 g), pohankové vločky, vláknina z cukrové řepy, kukunčná vláknina, zahušťovadlo:guarová guma.

    129 Kč -2% 132 Kč

  • NOMINAL Směs na chléb s chia semínky 500 g

    NOMINAL Směs na chléb s chia semínky 500 g

    Novinka Akce

    3 dny

    Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba. Složení produktu Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření. Vyrobeno v České republice. Balení obsahuje 500 g.

    54 Kč -28% 75 Kč

  • SEMIX Bio country chleba 540 g

    SEMIX Bio country chleba 540 g

    Akce

    4 dny

    Sypká směs na přípravu tmavého chleba v BIO kvalitě s obsahem lněného, slunečniového a sezamového semínka. Výhody výrobku Nákupem BIO potravin upřednostňujete přirozené životní hodnoty v přírodě před jejím nešetrným obhospodařováním. Suroviny pro výrobu BIO potravin jsou získávány z kontrolovaných ekologických ploch, kde jsou pěstovány bez použití chemických přípravků a umělých hnojiv. Složení výrobku Pšeničná mouka*, žitná mouka*, lněné semínko*, slunečnicové semeno*, ovesné vločky*, sůl mořská, ječný slad*, sezamové semeno*, pšeničný lepek*, látka zlepšující mouku (kyselina askorbová E300), pekařský enzym. * suroviny z ekologické produkce. Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sóji a oxidu siřičitého. Výživové údaje ve 100 g výrobku - energie 1468 kJ / 350,6 kcal,  tuky 4,13 g,  sacharidy 64,7 g, bílkoviny 12,7 g. Doplňujícící informace Skladovací podmínky - Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale. Hmotnost chleba po upečení 750 – 780 g. Hmotnost balení 540 g (-3 %) Vyrobeno v České republice. Návod k použití pro domácí pekárny Do pečicí nádoby domácí pekárny vlijte 330 - 340 ml vody (o pokojové teplotě), přisypte celé balení směsi BIO country chleba a 4,5 g čerstvého droždí nebo 3,5 g sušeného droždí. Poté nastavte pekárnu na standardní pečicí program na chleba v délce trvání cca 3,5 hodiny (dle typu a návodu konkrétní domácí pekárny) a upečte. Návod k použití v elektrické troubě Do větší mísy vlijte 300 - 310 ml vlažné vody. Malé množství odlijte do misky a přidejte 8 g čerstvého nebo 5 g sušeného droždí a nechejte 10 minut bobtnat. Do zbytku přisypte balení výrobku, připravený kvásek, vše vypracujte v tužší těsto a nechte kynout 35 minut na teplém místě v míse překryté utěrkou.Poté těsto promíchejte a znovu nechte kynout 20 minut. Na pomoučeném vále zpracujte vykynuté těsto v bochánek nebo váleček (veku), který vložte na olejem vymazaný plech nebo do vymazané pečicí formy a ponechte ještě 45 min. kynout. Předehřejte troubu na 220 °C a mezitím potřete bochánek vodou. Pro lepší vybarvení kůrky můžete použít i olej. Po vložení do trouby snižte teplotu na 180 °C a pečte cca 60 minut. Pro lesklejší kůrku potřete chléb ihned po upečení vodou.

    42 Kč -29% 59 Kč

  • Bezlepkový chléb světlý 500g Labeta

    8 dnů

    Balení obsahuje kromě směsi na chléb též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Návod na přípravu: Oba dva sáčky smícháme, přidáme 4 g sušeného nebo 10 g čerstvého droždí a 450 - 500 ml vlažné vody. Vařečkou v míse vypracujeme těsto (ne rukama), vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebičkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60-75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170-180° C asi 60 minut. Příprava v domácí pekárně: Do pekárny nalejeme 450-500 ml vlažné vody, vsypeme směs na chléb a na směs nasypeme sušené droždí. Pro pečení v domácí pekárně ĚTA použijeme program Sprint. Doba přípravy chleba včetně míchání, kynutí a pečení trvá asi 2 hod. Složení Bramborový škrob, rýžová mouka, sójová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky, zahušťovadlo guar, jedlá sůl do 2,5%, kmín, cukr, sójový lecitin, rostlinný olej, kyselina askorbová, kyselina citrónová.

    46 Kč

  • WOLFBERRY Karob svatojánský chléb BIO 400 g

    8 dnů

    Trápí vás alergie na čokoládu? Snažíte se jíst zdravěji nebo shodit pár kil? Pak vás karob jistě zaujme. Je to dokonalá pochutina, má 3x vyšší obsah vápníku než kakao, o 1/3 méně kalorií a 17x méně tuku, prostě ideální do všech dezertů, moučníků, zmrzlin, pudinků, nápojů i pohárů. Karob se vyrábí z lusků středomořského stromu rohovníku. Možná, že jste se setkali také s názvy jako svatojánský chléb nebo chlebovník. Z lusků tohoto stromu se vyberou semena a lusky se pak rozemelou na jemný prášek.  Karob je zdravější, méně tučné a více sladké kakao Svatojánský chléb je velmi podobný kakau. Obsahuje 1/3 kalorií kakaa a 17x méně tuku. Karob můžete používat jako kakao, jen je zdravější a přesto více sladký. Obsahuje řadu prospěšných vitamínů a prvků. Wolfberry karob je v nejvyšší BIO kvalitě. Karob oproti kakau obsahuje daleko méně tuků. Zato však obsahuje více sacharidů, proto je sám o sobě sladký, takže pokrmy s karobem není třeba vůbec doslazovat. Karob obsahuje velký podíl vitamínů skupiny B, minerálních látek (draslík, hořčík, vápník) a stopových prvků (železo, mangan, nikl, chrom, měď), dále vlákninu, pektin a lignin. Naopak neobsahuje teobromin, a proto je vhodný i pro alergiky. Kakau se chuťově velmi podobá, jen je trochu světlejší barvy. Wolfberry karob pochází z ekologicky kontrolovaného zemědělství a je v BIO kvalitě. Recenze zákazníka „Karob je chutné zpestření v naší kuchyni. Používáme ho místo granka, je to určitě zdravější a děti rozdíl nepoznají a já jsem v klidu, že mlsají zdravěji.“ Složení: rozemletý lusk a dužnina plodu karobu. Země původu: Řecko. 

    66 Kč

Nejprodávanější značky

Akční nabídka do vaší schránky

Výhodné nabídky nemusíte hledat, pošleme vám je e-mailem.

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám