Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
99 Kč

Směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
52 Kč

Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
72 Kč

Výrobek vhodný pro náhradu vajec při přípravě míchaných vajec, koláčů…
139 Kč

Kukuřičný škrob neobsahuje lepek, je vhodný pro osoby s intolerancí.
34 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Bezlepková alternativa běžné mouky s vysokým obsahem proteinů a…
136 Kč

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč

Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
56 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
41 Kč

Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
41 Kč
Doplněk stravy

Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
46 Kč 45 Kč -2 %

Bezlepková směs vhodná k výrobě cukroví a sušenek.
122 Kč

Bezlepková směs na rustikální chléb obsahuje lněnou a jablečnou…
72 Kč

Směs na bílý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně bezlepkových…
86 Kč

Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi
124 Kč

Bezlepková směs na vláčný a chutný chléb s chia semínky.
66 Kč

Sypká bezlepková směs na přípravu výtečného bezlepkového domácího…
66 Kč

Univerzální bezlepková směs se širokým použitím je vhodná pro pečení…
99 Kč

Vyvážená směs kvalitních ingrediencí pro přípravu klasického bílého…
116 Kč

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
135 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.