Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Bezlepkové potraviny

Bezlepkové potraviny

Mít celiakii nebo držet bezlepkovou dietu mohlo být v dřívějších dobách složité. Nyní, když je tu Lékárna.cz, eshop, který funguje také jako prodejna pro celiatiky, je velmi jednoduché si sestavit chutný a plnohodnotný jídelníček.

Nabídka, jak na královskou hostinu

Máte alergii na lepek nebo jim nechcete zatěžovat Váš organismus? Obáváte se, že se budete muset vzdát řady pokrmů, které jste měli tak rádi? Nezoufejte, máme pro Vás širokou nabídku, která obsahuje bezlepkové potraviny od A až po Z.
Naleznete u nás bezlepkové těstoviny, sušenky sladké, slané, pečivo, směsi na přípravu koláčů, domácího chleba, mouky, prášky do moučníků a řadu dalšího.

I s celiakií si můžete užít plnohodnotný den

Rádi bychom Vám ukázali, jak je jednoduché nakombinovat bezlepkové výrobky zakoupené na Lékárna.cz a vychutnat si tak celý den.

  • snídaně - BIO Musli ovesné čokoládové bezlepkové jsou vhodné ke snídani s mlékem, šťávou, tvarohem
  • svačina - Glutaline oplatka lískooříšková bezlepková, lehká a chutná svačinka
  • oběd - Instantní polévka japonská s mořskými řasami, vyrobená bez chemických přísad, konzervantů a glutamanů. Důležitou složkou je vláknina a mořské řasy, bohaté na vitamíny a minerály. Jako hlavní chod Expres menu Kuřecí po zahradnicku, hotové bezlepkové sterilované jídlo, které nabízí šťavnaté kousky kuřecího masa se směsí zeleniny, kukuřice a fazolí
  • svačina - Racilky Fit Snack slanina, lehký a chutný slaný snack vyrobený z rýže a kukuřice s nízkým obsahem tuku, s příchutí slaniny
  • večeře - Bezlepkové kukuřičné špagety Sam Mills, které si můžete připravit na sto způsobů

A na víkend si upečte bezva Bezlepkový perník Labeta. Pokud máte rádi čerstvé pečivo, vyzkoušejte některé z bezlepkových směsí na přípravu chleba. Lze je péct v domácí pekárně, ale i v běžné troubě. Nakombinujte si potraviny bez lepku dle svých chutí a fantazie a uvidíte, že i bezlepková strava může být chutná a zábavná.

Pokračovat

Nejprodávanější v kategorii


Načítám
Značka:
Všechny

Rozbalit filtr

  • Bezlepkové kukuřičné těstoviny vřetena 500 g

    Bezlepkové kukuřičné těstoviny vřetena 500 g

    Akce

    skladem

    Výrobek je vhodný pro bezlepkovou dietu. Neobsahuje lepek, pšenici, vejce, mléko, sóju ani cholesterol. Mají nízký obsah tuku a vysoký obsah nutričně prospěšných látek. Zlaté kukuřičné těstoviny Sam Mills je zdravá alternativa pšeničných těstovin. Pro svůj nízký obsah tuku, vysoký obsah nutričně prospěšných látek, nezaměnitelnou chuť a konzistenci si je zamilujete Vy i Vaše rodina. Těstoviny Sam Mills jsou lehce stravitelné, jejich příprava je rychlá a můžete je použít na všechna Vaše oblíbená těstovinová jídla.

    29 Kč -19% 36 Kč

  • KÁVOVINY Bezlepkové piškoty 120 g

    KÁVOVINY Bezlepkové piškoty 120 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Výživové údaje na 100g na balení 120g % RI* na 100g Energetická hodnota v kJ * 1 650 1980 19,64 Energetická hodnota v kcal * 395 474 19,75 Tuk v g * 6,50 8 9,29 - z toho nasycené mastné kyseliny v g * 1,50 2 7,50 Sacharidy v g * 72,30 87 27,81 - z toho cukry v g * 40,10 48 44,56 Bílkoviny v g * 9,20 11 18,40 Sůl v g 0,30 0 5,00 * RI (reference intakes) Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělné osoby (8400kJ/2000kcal) Složení slazená vaječná melanž (vejce, cukr), kukuřičná mouka Upozornění: Skladujte v suchu, chránit před přímým slunečním zářením.

    18 Kč -33% 27 Kč

  • MOGADOR Active instantní nápoj 400 g Doplněk stravy

    skladem

    Bez lepku a laktózy. Nápoj s obsahem L-carnitinu, vlákniny, vápníku, 10 vitaminů a minerálů. Nápoj je vhodnou součástí cereálních snídaní a osvěžujících koktejlů. Pro přípravu nápoje zalijeme 30g tj. 2 velké polévkové lžíce nebo 6 kávových lžiček 250 ml nejlépe 60-90 °C teplé vody. Zamícháme a nápoj je hotov. Při přípravě studeného nápoje doporučujeme použít mixér. Z jednoho balení 400g získáte 3,5l nápoje Active.

    69 Kč -13% 79 Kč

  • Kukuřičné trubičky Alaska kokosové 18 g

    skladem

    Pro všechny pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Složení: Kukuřičná mouka, cukr, rostlinný olej, lecitin, přírodní kokosové aroma, nízkotučné mléko.

    8 Kč -11% 9 Kč

  • MOGADOR Zajíc sójový nápoj s příchutí smetany 400 g Doplněk stravy

    skladem 1 - 2 ks

    Nápoj neobsahuje lepek ani laktózu. S jemnou smetanovou příchutí. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy. Pestrá a vyvážená strava je jedním z důležitých faktorů, které ovlivňují celkový zdravotní stav každého člověka. Využijte vlastnosti Sojového nápoje Zajíc s příchutí smetany, zařaďte jej do svého jídelníčku a jistě oceníte výhody jeho používání. Hlavní výhody smetanového nápoje Zajíc jsou: absence lepku a laktózy, snadná příprava a široké možnosti použití. Nezastupitelnou úlohu má především pro osoby s intolerancí k laktóze klasického kravského mléka. Vhodný pro přípravu nápoje, koktejlů, kakaa, cereálních snídaní, pudinků, polévek, omáček a těsta, a je výbornou pochoutkou do kávy a čaje. Při používání se nesráží a je snadno rozpustný. Využijete jej všude tam, kde byste jinak použili klasické mléko.  Složení sušený kukuřičný sirup, sójová složka 29% (částečně ztužený sójový olej, sójová bílkovina), regulátor kyselosti fosforečnan draselný, emulgátor E471, kaseinát sodný, protispékavá látka oxid křemičitý, jedlá sůl, aroma, barvivo karoteny. K přípravě nápoje zalijeme 25 g (tj. 2 velké polévkové lžíce nebo 6 kávových lžiček) 250 ml nejlépe 60-90 °C teplé vody. Zamícháme a můžeme servírovat. Při přípravě studeného nápoje doporučujeme použít mixér. Z jednoho výrobku 400g lze připravit 4 litry nápoje.

    56 Kč -5% 59 Kč

  • NOMINAL Bezlepková směs na chléb rustikální 500 g

    NOMINAL Bezlepková směs na chléb rustikální 500 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť! Složení Deproteinovaný pšeničný škrob,lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření. Výživové hodnoty na 100 g Energie 1445kJ/343 kcal, Bílkoviny 6,6g, Sacharidy 71g, z toho cukry 3,7g, Tuky 1,7g, NMK 0,4g, Vláknina 8,2g, Sodík Max. 0,8g. Suroviny 500 g směs 475 ml(g) vody 20 ml oleje 13 g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic. Postup pro pečení v běžné troubě Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně  do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí. Z těsta můžete připravit i jiný typ pečiva např. Slunečnicové bulky : vytvarujte  asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min. Rustikální kostky – těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Balení obsahuje: 500 g

    54 Kč -28% 75 Kč

  • LABETA Bezlepkový kypřící prášek do pečiva 12 g

    skladem > 5 ks

    LABETA Bezlepkový kypřící prášek do pečiva určený pro přípravu těsta.

    4 Kč

  • PHARMALINE Nutrikaše probiotic s čokoládou 180 g (3x60 g) Doplněk stravy

    skladem

    NUTRIKAŠE® PROBIOTIC bez lepku, cholesterolu a laktózy obsahuje 5 mld. probiotických baktérií v jedné porci vhodné pro diabetiky, přislazeno fruktózou obsahuje 10 vitamínů a minerálů s vysokým obsahem kvalitní vlákniny baleno po jednotlivých porcích pro přesné dávkování snadná a rychlá příprava do tří minut Hlavní výhodou Nutrikaše je zaměření na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin. Nutrikaše neobsahují laktózu, cholesterol a jsou přirozeně bezlepkové. Proto jsou vhodné pro celiatiky, osoby se zvýšenou nebo vysokou hladinou cholesterolu a jedince s alergií na laktózu. Taktéž jsou vhodné pro diabetiky, protože má vyrovnané výživové hodnoty, vhodnou fortifikaci důležitými prvky, probiotickými kulturami a zároveň je v receptuře využíván k přislazení monosacharid se snadnějším vstřebáváním, který má příznivý glykemický index. V neposlední řadě Nutrikaše obsahuje 10 pečlivě vybraných vitamínů a minerálních látek, které podtrhují filizofii Nutrikaše – Nutriční strava pro podporu organismu. Přiměřeným způsobem doplňují základní prvky do organismu a podporují tak přirozenou schopnost imunity vyrovnávat se z nežádoucími vlivy okolního prostředí a udržovat organismus v dobré kondici. Jedna porce obsahuje 33% doporučené denní dávky vitamínů a minerálů. Nutrikaše obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, E, C, kyselinu listovou, pantotenovou, niacin, biotin.

    62 Kč -7% 67 Kč

  • NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vláklinou 500 g

    NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vláklinou 500 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Chléb Pro zdraví... se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje naše směs NOMINAL ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb. Složení směsi Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření. Výživové hodnoty Energie 1375kJ/329kcal, Bílkoviny 6,8g, Sacharidy 70g, z toho cukry 3,7g, Tuky 1,7g, NMK 0,3g, Vláknina 8,2g, Sodík Max. 0,8g. Suroviny 500 g směs 475 ml(g) vody 20 ml oleje 13 g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic. Postup pro pečení v běžné troubě Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí. Slunečnicové bulky Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min. Rustikální kostky Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Balení obsahuje: 500 g

    54 Kč -28% 75 Kč

  • Bezlepkové kukuřičné těstoviny Sam Mills 500g špagety

    Bezlepkové kukuřičné těstoviny Sam Mills 500g špagety

    Akce

    skladem 3 - 5 ks

    Výrobek je vhodný pro bezlepkovou dietu. Neobsahuje lepek, pšenici, vejce, mléko, sóju ani cholesterol. Mají nízký obsah tuku a vysoký obsah nutričně prospěšných látek. Zlaté kukuřičné těstoviny Sam Mills je zdravá alternativa pšeničných těstovin. Pro svůj nízký obsah tuku, vysoký obsah nutričně prospěšných látek, nezaměnitelnou chuť a konzistenci si je zamilujete Vy i Vaše rodina. Těstoviny Sam Mills jsou lehce stravitelné, jejich příprava je rychlá a můžete je použít na všechna Vaše oblíbená těstovinová jídla.

    29 Kč -28% 40 Kč

  • MOGADOR Zajíc pohankový nápoj 400 g Doplněk stravy

    MOGADOR Zajíc pohankový nápoj 400 g

    Akce

    skladem 1 - 2 ks

    nápoj neobsahuje lepek ani laktózu výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy Pestrá a vyvážená strava je jedním z důležitých faktorů, které ovlivňují celkový zdravotní stav každého člověka. Využijte vlastnosti pohankového nápoje Zajíc, zařaďte jej do svého jídelníčku a jistě oceníte výhody jeho používání. Hlavní výhody pohankového nápoje zajíc jsou absence lepku a laktózy, snadná příprava a široké možnosti použití. Nezastupitelnou úlohu má především pro osoby s intolerancí k laktóze klasického kravského mléka. Pohankový nápoj Zajíc je vhodný pro přípravu nápoje, koktejlů, kakaa, cereálních snídaní, pudinků, polévek, omáček a těsta, a je výbornou pochoutkou do kávy a čaje. Při používání se nesráží a je snadno rozpustný. K přípravě nápoje zalijeme 25g tj. 2 velké polévkové lžíce nebo 6 kávových lžiček 250 ml nejlépe 60-90 °C teplé vody, zamícháme. Při přípravě studeného nápoje doporučujeme použít mixér. Složení: sušený kukuřičný sirup, částečně ztužený rostlinný olej, pohanková mouka 7%, sladidlo maltitol, regulátor kyselosti fosforečnan draselný, emulgátor E471, kaseinát sodný, protispékavá látka oxid křemičitý, jedlá sůl, stabilizátor karagenan, aroma, barvivo karoteny. Může obsahovat sóju. Z jednoho výrobku 400g lze připravit 4 litry nápoje.

    52 Kč -26% 70 Kč

  • JIZERKA přirozeně bezlepková směs zelená 1000 g

    skladem

    Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin. Složení : kukuřičný škrob deproteinovaný- vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka LP 20 dextroza guarová mouka E 412 zahušťovadlo emulgátor lecitin kyselina citrónová E 330 kyselina askorbová E 300 100 g výrobku průměrně obsahuje 1 505 KJ ( 359 kcal ), bílkoviny 3,08 g , sacharidy 78,5 g,tuk 1,56 gObsah gliadinu je 1,7mg/100 g sušinySpotřebujte do data uvedeného na přídavné etiketě.Skladujte v suchu a při teplotě do 18 °C Rádi bychom Vám doporučili recepty, v kterých Bezlepková směs Jizerka hraje nezastupitelnou úlohu. Recept na světlý chlébSměs Jizerka 0,5 kg , voda 3,5 dcl, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut. Recept na sladké těsto: Tlačené koláčeSměs Jizerka 200 g , cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g , sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 1 dcl, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g. Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min.odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kulič- ky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky roz- máčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce ). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min. Recept: Šlehaná bábovka6 čerstvých vajec, 6 lžic směsi Jizerka, 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje. Formu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod postupně do hmoty vmícháme bezlep- kovou směs Jizerka a nakonec lžíci stolního oleje. Hmotu nalijeme do připravené formy a pečeme při 180°C po dobu 30 minut. Hmotnost: 1 000 g ( - 3 % )

    89 Kč -3% 92 Kč

  • NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

    NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Chléb Pro zdraví... z celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r. 2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY. Složení směsi Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření. Výživové hodnoty na 100g Energie 1425kJ/337 kcal, Bílkoviny 7,2g, Sacharidy 68g, z toho cukry 3,8g, Tuky 1,7g, NMK 0,3g, Vláknina 10,5g, Sodík Max. 0,8g. Suroviny 500 g směs 440 ml(g) vody 20 ml oleje 13 g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic. Postup pro pečení v běžné troubě Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí. Slunečnicové bulky Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min. Rustikální kostky Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Balení obsahuje: 500 g

    54 Kč -28% 75 Kč

  • Bezlepkový chléb tmavý 500g Labeta

    skladem 1 - 2 ks

    Balení obsahuje kromě směsi na chléb též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Návod na přípravu: Oba dva sáčky smícháme, přidáme 4 g sušeného nebo 10 g čerstvého droždí a 450 - 500 ml vlažné vody. Vařečkou v míse vypracujeme těsto (ne rukama), vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60-75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170-180° C asi 60 minut. Příprava v domácí pekárně: Do pekárny nalejeme 450-500 ml vlažné vody, vsypeme směs na chléb a na směs nasypeme sušené droždí. Pro pečení v domácí pekárně ETA použijeme program Sprint. Doba přípravy chleba včetně míchání, kynutí a pečení trvá asi 2 hod. Složení Bramborový škrob, rýžová mouka, sójová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky, zahušťovadlo guar, jedlá sůl do 2,5%, carob, kmín, cukr, sójový lecitin, rostlinný olej, kyselina askorbová, kyselina citrónová, rozmarín.

    39 Kč -9% 43 Kč

  • PHARMALINE Nutrikaše probiotic pohanková 180 g (3x60 g) Doplněk stravy

    skladem

    Nutrikaše probiotic - pohanková 180g (3x60g) NUTRIKAŠE® PROBIOTIC bez lepku, cholesterolu a laktózy obsahuje 5 mld. probiotických baktérií v jedné porci přislazeno fruktózou obsahuje 10 vitamínů a minerálů s vysokým obsahem kvalitní vlákniny baleno po jednotlivých porcích pro přesné dávkování snadná a rychlá příprava do tří minut napomáhá správnému fungování trávícího traktu Hlavní výhodou Nutrikaše je zaměření na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin. Nutrikaše neobsahují laktózu, cholesterol a jsou přirozeně bezlepkové. Proto jsou vhodné pro celiatiky, osoby se zvýšenou nebo vysokou hladinou cholesterolu a jedince s alergií na laktózu. Taktéž jsou vhodné pro diabetiky, protože má vyrovnané výživové hodnoty, vhodnou fortifikaci důležitými prvky, probiotickými kulturami a zároveň je v receptuře využíván k přislazení monosacharid se snadnějším vstřebáváním, který má příznivý glykemický index. Nutrikaše obsahuje mnoho prospěšných látek ve vyrovnaném poměru. Hlavní složkou je tepelně upravená pohanka, zpracovaná speciální technologií. Dále Nutrikaše obsahuje probiotické kultury Bacillus coagulans, které jsou svým přirozeným zapouzdřením, jenž umožňuje výjimečně dlouhou trvanlivost a životaschopnost při běžném skladování. Zapouzdření baktérií je také velkou výhodou a zárukou efektivního využití pro trávící procesy, neboť baktérie dobře odolávají žaludečním kyselinám, beze změn procházejí horní částí trávícího traktu a v plné kondici se dostávají do střeva, kde začínají plnit svou úlohu. Pro podporu trávení jsou Nutrikaše obohaceny o vysoký obsah kvalitní vlákniny z čekanky, která v kombinaci s probiotickými baktériemi tvoří symbiotický vztah a vzájemně se v kladném vlivu na trávící ústrojí podporují. V neposlední řadě Nutrikaše obsahuje 10 pečlivě vybraných vitamínů a minerálních látek, které podtrhují filizofii Nutrikaše – Nutriční strava pro podporu organismu- . Přiměřeným způsobem doplňují základní prvky do organismu a podporují tak přirozenou schopnost imunity vyrovnávat se z nežádoucími vlivy okolního prostředí a udržovat organismus v dobré kondici. Jedna porce obsahuje 33% doporučené denní dávky vitamínů a minerálů. Nutrikaše obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, E, C, kyselinu listovou, pantotenovou, niacin, biotin. Nutrikaše jsou vyráběny v praktickém jednoporcovém balení do krabičky, která obsahuje 3 porce po 65g. Porce jsou baleny jednotlivě, takže si Nutrikaši můžete kamkoliv vzít sebou. Balení do jednoporcových sáčků na nejmodernějších technologiích garantuje přesné dávkování všech složek Nutrikaše ve správném poměru. Nutrikaše je nejen chutná, rychle a snadno připravitelná, ale je také ekonomickou variantou běžné snídaně, svačiny nebo večeře na kterou jste byli zvyklí. Nutrikaši jsme pro Vás připravili ve čtyřech chuťových variantách. Základní variantou je natural – kde vynikne přirozená chuť, která vám zároveň nabízí možnosti libovolného dochucení, například přidáním čerstvého ovoce, kompotu či kakaa. Můžete tak získat ,,vlastní,, nezaměnitelnou chuť, pokaždé, když si Nutrikaši připravíte. Nutrikaše jahodová s vanilkou obsahuje kousky pravého lyofilizovaného ovoce a vanilky, které dodají kaši svěží ovocnou chuť. Ovoce obsaženo v této Nutrikaši je konzervováno speciální metodou tzv.lyofilizací (sušení sublimace za mrazu), který je považován za nejšetrnější způsob sušení produktů v potravinářství. Takto sušené ovoce si zachová až 90% svých původních charakteristik jako jsou například barva, aroma či nutriční hodnota. Kdyby jste si nevybrali ze dvou předchozích představených chuťových variant, máme pro vás další a to čokoládovou s kousky pravé čokolády. Tak si vždy můžete vybrat tu na kterou máte zrovna chuť. K přípravě Nutrikaše je potřeba pouze 150ml horké vody o teplotě přibližně 80 C. Nedoporučujeme používat vodu vřelou z důvodu neblahého vlivu na obsažené probiotické kultury Bacillus coagulans. Při vyšších teplotách se část bakterií znehodnotí a jejich efektivita se může snížit. Při správné přípravě a dodržení návodu k přípravě bude Vaše Nutrikaše funkční moderní stravou. Doporučené dávkování a způsob užití: Konzumujte 2-3 porce denně připravené dle návodu. S ohledem na hodnoty obsažených látek je vhodné konzumaci většího množství konzultovat s výživovým specialistou. Upozornění: Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.

    56 Kč -11% 63 Kč

  • PHARMALINE Nutrikaše probiotic s jahodou a vanilkou 180 g (3x60 g) Doplněk stravy

    skladem

    NUTRIKAŠE® PROBIOTIC bez lepku, cholesterolu a laktózy obsahuje 5 mld. probiotických baktérií v jedné porci vhodné pro diabetiky, přislazeno fruktózou obsahuje 10 vitamínů a minerálů s vysokým obsahem kvalitní vlákniny baleno po jednotlivých porcích pro přesné dávkování snadná a rychlá příprava do tří minut napomáhá správnému fungování trávícího traktu Hlavní výhodou Nutrikaše je zaměření na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin. Nutrikaše neobsahují laktózu, cholesterol a jsou přirozeně bezlepkové. Proto jsou vhodné pro celiatiky, osoby se zvýšenou nebo vysokou hladinou cholesterolu a jedince s alergií na laktózu. Taktéž jsou vhodné pro diabetiky, protože má vyrovnané výživové hodnoty, vhodnou fortifikaci důležitými prvky, probiotickými kulturami a zároveň je v receptuře využíván k přislazení monosacharid se snadnějším vstřebáváním, který má příznivý glykemický index. Nutrikaše obsahuje mnoho prospěšných látek ve vyrovnaném poměru. Hlavní složkou je tepelně upravená rýže, zpracovaná speciální technologií. Dále Nutrikaše bsahuje probiotické kultury Bacillus coagulans, které jsou unikátní svým přirozeným zapouzdřením, jenž umožňuje vyjímečně dlouhou trvanlivost a životaschopnost při běžném skladování. Zapouzdření baktérií je také velkou výhodou a zárukou efektivního využití pro trávící procesy, neboť baktérie dobře odolávají žaludečním kyselinám, beze změn procházejí horní částí trávícího traktu a v plné kondici se dostávají do střeva, kde začínají plnit svou úlohu. Pro podporu trávení jsou Nutrikaše obohaceny o vysoký obsah kvalitní vlákniny z čekanky, která v kombinaci s probiotickými baktériemi tvoří symbiotický vztah a vzájemně se v kladném vlivu na trávící ústrojí podporují. V neposlední řadě Nutrikaše obsahuje 10 pečlivě vybraných vitamínů a minerálních látek, které podtrhují filizofii Nutrikaše – Nutriční strava pro podporu organismu- . Přiměřeným způsobem doplňují základní prvky do organismu a podporují tak přirozenou schopnost imunity vyrovnávat se z nežádoucími vlivy okolního prostředí a udržovat organismus v dobré kondici. Jedna porce obsahuje 33% doporučené denní dávky vitamínů a minerálů. Nutrikaše obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, E, C, kyselinu listovou, pantotenovou, niacin, biotin. Nutrikaše jsou vyráběny v praktickém jednoporcovém balení do krabičky, která obsahuje 3 porce po 65g. Porce jsou baleny jednotlivě, takže si Nutrikaši můžete kamkoliv vzít sebou. Balení do jednoporcových sáčků na nejmodernějších technologiích garantuje přesné dávkování všech složek Nutrikaše ve správném poměru. Nutrikaše je nejen chutná, rychle a snadno připravitelná, ale je také ekonomickou variantou běžné snídaně, svačiny nebo večeře na kterou jste byli zvyklí. Nutrikaši jsme pro Vás připravili ve třech chuťových variantách. Základní variantou je natural – kde vynikne přirozená chuť, která vám zároveň nabízí možnosti libovolného dochucení, například přidáním čerstvého ovoce, kompotu či kakaa. Můžete tak získat ,,vlastní,, nezaměnitelnou chuť, pokaždé, když si Nutrikaši připravíte. Nutrikaše jahodová s vanilkou obsahuje kousky pravého lyofilizovaného ovoce a vanilky, které dodají kaši svěží ovocnou chuť. Ovoce obsaženo v této Nutrikaši je konzervováno speciální metodou tzv.lyofilizací (sušení sublimace za mrazu), který je považován za nejšetrnější způsob sušení produktů v potravinářství. Takto sušené ovoce si zachová až 90% svých původních charakteristik jako jsou například barva, aroma či nutriční hodnota. Kdyby jste si nevybrali ze dvou předchozích představených chuťových variant, máme pro vás další a to čokoládovou s kousky pravé čokolády. Tak si vždy můžete vybrat tu na kterou máte zrovna chuť. K přípravě Nutrikaše je potřeba pouze 150ml horké vody o teplotě přibližně 80 C. Nedoporučujeme používat vodu vřelou z důvodu neblahého vlivu obsažené probiotické kultury Bacillus coagulans. Při vyšších teplotách se část bakterií znehodnotí a jejich efektivita se může snížit. Při správné přípravě a dodržení návodu k přípravě bude Vaše Nutrikaše funkční moderní stravou. Doporučené dávkování a způsob užití. Konzumujte 2-3 porce denně připravené dle návodu. S ohledem na hodnoty obsažených látek je vhodné konzumaci většího množství konzultovat s výživovým specialistou.

    59 Kč -12% 67 Kč

  • Bezlepkové kukuřičné těstoviny Sam Mills 500g kolínka

    Bezlepkové kukuřičné těstoviny Sam Mills 500g kolínka

    Akce

    skladem

    Výrobek je vhodný pro bezlepkovou dietu. Neobsahuje lepek, pšenici, vejce, mléko, sóju ani cholesterol. Mají nízký obsah tuku a vysoký obsah nutričně prospěšných látek. Zlaté kukuřičné těstoviny Sam Mills je zdravá alternativa pšeničných těstovin. Pro svůj nízký obsah tuku, vysoký obsah nutričně prospěšných látek, nezaměnitelnou chuť a konzistenci si je zamilujete Vy i Vaše rodina. Těstoviny Sam Mills jsou lehce stravitelné, jejich příprava je rychlá a můžete je použít na všechna Vaše oblíbená těstovinová jídla.

    29 Kč -28% 40 Kč

  • MOGADOR Zajíc rýžový nápoj 400 g Doplněk stravy

    MOGADOR Zajíc rýžový nápoj 400 g

    Akce

    skladem

    nápoj neobsahuje lepek ani laktózu výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy Pestrá a vyvážená strava je jedním z důležitých faktorů, které ovlivňují celkový zdravotní stav každého člověka. Využijte vlastnosti Rýžového nápoje Zajíc , zařaďte jej do svého jídelníčku a jistě oceníte výhody jeho používání. Hlavní výhody Rýžového nápoje Zajíc jsou absence lepku a laktózy, snadná příprava a široké možnosti použití. Nezastupitelnou úlohu má především pro osoby s intolerancí k laktóze klasického kravského mléka. Rýžový nápoj Zajíc je vhodný pro přípravu nápoje, koktejlů, kakaa, cereálních snídaní, pudinků, polévek, omáček a těsta, a je výbornou pochoutkou do kávy a čaje. Při používání se nesráží a je snadno rozpustný. K přípravě nápoje zalijeme 25g tj. 2 velké polévkové lžíce nebo 6 kávových lžiček 250 ml nejlépe 60-90 °C teplé vody. Zamícháme a můžeme servírovat. Při přípravě studeného nápoje doporučujeme použít mixér. Složení: sušený kukuřičný sirup, částečně ztužený rostlinný olej, rýžová mouka 13%, sladidlo maltitol, regulátor kyselosti fosforečnan draselný, emulgátor E471, kaseinát sodný, protispékavá látka oxid křemičitý, jedlá sůl, stabilizátor karagenan, aroma, barvivo karoteny. Může obsahovat sóju. Z jednoho výrobku 400g lze připravit 4 litry nápoje.

    55 Kč -20% 69 Kč

  • Rýžové těstoviny Spirály 200 g

    skladem

    Užití Díky lehké stravitelnosti a nepřítomnosti gliadinu jsou doporučeny jako strava pro celiatiky. Používat jako přílohové těstoviny nebo do salátu. Energie 347 kcal na 100 g výrobku Celiakální sprue (dále jen CS) je společné označení pro celosvětově se vyskytující onemocnění dětí i dospělých. Jde o hereditární autoimunní onemocnění vyvolané nesnášenlivostí lepku (gluténu). Lepek je bílkovinný komplex obsažený v povrchní části obilných zrn. Štěpné produkty lepku vyvolávají u geneticky vnímavých osob nepřiměřenou reakci imunitního systému s trvalou tvorbou autoprotilátek. Hlavním projevem jsou zánětlivé změny sliznice tenkého střeva s průjmy, chudokrevnosti, váhovým úbytkem a celkovou poruchou somatického i psychického vývoje. Pokud není lepek z potravy trvale a úplně vyloučen, dochází v průběhu doby k vyčerpání imunitního systému, onemocnění postihuje další orgány se vznikem přidružených autoimunitních chorob a četných komplikací, z nichž většina je život ohrožující.

    29 Kč

  • Bezlepkový chléb světlý 500g Labeta

    skladem

    Balení obsahuje kromě směsi na chléb též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Návod na přípravu: Oba dva sáčky smícháme, přidáme 4 g sušeného nebo 10 g čerstvého droždí a 450 - 500 ml vlažné vody. Vařečkou v míse vypracujeme těsto (ne rukama), vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebičkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60-75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170-180° C asi 60 minut. Příprava v domácí pekárně: Do pekárny nalejeme 450-500 ml vlažné vody, vsypeme směs na chléb a na směs nasypeme sušené droždí. Pro pečení v domácí pekárně ĚTA použijeme program Sprint. Doba přípravy chleba včetně míchání, kynutí a pečení trvá asi 2 hod. Složení Bramborový škrob, rýžová mouka, sójová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky, zahušťovadlo guar, jedlá sůl do 2,5%, kmín, cukr, sójový lecitin, rostlinný olej, kyselina askorbová, kyselina citrónová.

    39 Kč -11% 44 Kč

  • Kukuřičná strouhanka 200 g

    Kukuřičná strouhanka 200 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Energetická hodnota ve 100 g výrobku: 1 454 kJ Bílkoviny 9,8 g Sacharidy 69,8 g Tuky 3,1 g Vláknina 10,3 g Sodík 0,02 g

    24 Kč -27% 33 Kč

  • REJ Kukuřičné tyčky 60g

    skladem 1 - 2 ks

    Vhodné pro přímou spotřebu i jako příloha, nahrazují pečivo lidem trpícím celiakií. Výrobky z kukuřice jsou vhodné pro děti i dospělé, kterým záleží na zdravém způsobu výživy. Jsou vhodné také při redukčních dietách, protože jejich optimální obsah uhlohydrátů napomáhá spalování přebytečných tuků. Příznaky celiakie:U batolat: neprospívá na váze, zvětšené bříško, nervozita, svalová slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost. U školáků: nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty naváže, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA. U dospělých: nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga. Celiakie souvisí s nesnášenlivostí lepku, což je bílkovina ve vrchní části obilných zrn. U lidí geneticky zatížených vede k nepřiměřené reakci imunitního systému. U dospělých se nemoc projevuje obvykle průjmy, v atypických formách chudokrevnosti či postižením jater. V zemi touto nemocí trpí zhruba 40.000 lidí, pro něž je jedinou možností léčby dodržovat přísnou bezlepkovou dietu. Složení: Kukuřičná krupice,rostlinný olej. Jsou vyrobeny z čistě přírodních surovin, přírodních barviv i aromát a neobsahují GMO suroviny.

    26 Kč

  • SEMIX Chléb bez lepku 500 g

    SEMIX Chléb bez lepku 500 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Nyní jemnější struktura, lepší chuť. Vhodný pro pečení v domácí pekárně i běžné troubě. Oceněno Potravinářskou komorou. Vysoký obsah vlákniny 6,2 g ve dvou plátcích! Složení sypké směsi Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, sůl obohacená jódem, zahušťovadlo (guarová guma), cukr, kmín, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselin, sójový lecitin), regulátor kyselosti (kyselina citronová). Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sezamu a oxidu siřičitého. Výživové údaje ve 100 g výrobku Energie 1050 kJ / 252 kcal, Tuky 4,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g, Sacharidy 48,1 gz toho cukry 0,5 g, Vláknina 4,6 g, Bílkoviny 2,1 g, Sůl 1,4 g Návod k použití směsi pro domácí pekárny Do pečicí nádoby nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30 °C), přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Pekárnu nastavíme na standardní pečicí program nebo na bezlepkový program. Doporučení doba pečení je 3,5 hodiny. Návod k použití směsi pro všechny trouby Do větší mísy nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30°C), ve které rozpustíme 10 g čerstvého nebo 4 g sušeného droždí. Následně přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem s hnětacími háky po dobu 5 minut. Těsto necháme v teple kynout 20 minut. Poté promícháme a takto připravené těsto vložíme do olejem vymazané pečící formy a necháme ještě 45 minut kynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou. Totéž doporučujeme ještě několik minut před dopečením pro dosažení lesklejší kůrky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ale ihned po vložení snížíme její teplotu na 180°C. Pečeme asi 60 minut. Další informace Hmotnost chleba po upečení 800 g. Hmotnost balení 500 g (-3%). Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale. Vyrobeno v České republice.

    49 Kč -17% 59 Kč

  • Instantní polévka cizrnová 22 g

    skladem

    Užití Vhodné pro bezlepkovou dietu. Vhodné pro všechny věkové kategorie. Účinné látky Vláknina Lecithin Liquid Calcium Iodum

    14 Kč -7% 15 Kč

Nejprodávanější značky

Akční nabídka do vaší schránky

Výhodné nabídky nemusíte hledat, pošleme vám je e-mailem.

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám