Lékárna.cz

Jak cestovat s pejskem a co si vzít s sebou

Neuděláte-li ani krok bez svého psího parťáka, určitě s vámi jezdí i na výlety. A možná ho dokonce s sebou chcete vzít na výlet k moři nebo do hor. V autě musí ale jet stejně bezpečně jako ostatní členové rodiny. Jaké jsou možnosti pro cestování se psem?

Jak cestovat s pejskem a co si vzít s sebou
Sdílet
Navštivte související produktovou kategorii

Pes musí být podle vyhlášky při cestování v autě zajištěný. Není však přesně určené, jakým způsobem, a tak si můžeme vybrat. Doporučujeme psí cestování pojmout zodpovědně a vytvořit svému mazlíkovi bezpečné a pohodlné ježdění.

Možnosti pro cestování se psem v autě

Důležité je, jakým autem se pejsek poveze. Máte-li k dispozici kombi, máte také samozřejmě více možností. Pes totiž může jet v kufru, a to v přepravce pro psy do auta, která musí být dostatečně velká a zajištěná proti převrhnutí. Pořídit můžete cestovní klec i klasickou velkou přepravku.

Pokud se vám přepravka nebo látkový box do auta nejlepším řešením nebo pokud se váš pejsek v omezeném prostoru bojí, mezi sedačky a prostor zavazadlového prostoru můžete umístit síť pro psy do auta nebo mříž. Ta zabrání, aby pejsek prolezl na sedačky i nepříjemnostem v případě nehody.

Skvělým tipem je skládací box do auta pro psy. Je praktický nejen do vozu, ale také na výlety nebo na výstavy a závody. Pejsek v něm má své pohodlí a nic jej neruší.

A když nemáte kombíka? Aneb cestování psa na sedačkách

Kromě cestování v kufru může pejsek jet samozřejmě i na sedačce. I tehdy ale musí být zajištěný.

Při cestování pejska na sedačkách máte tyto možnosti:

  • Pás do auta pro psy – jde o popruh, který má na jedné straně karabinu a na druhé západku. Ta se připíná jako klasický autopás. V případě nárazu se nestane, že by pes proletěl do přední části vozu. Je ale vhodné, aby místo obojku měl pejsek nasazené kšíry.
  • Ochranná deka do auta pro psy – deka, která se připevní k sedadlům, ochrání interiér vašeho vozu od ušpinění i psích chlupů. Existují deky přesně kopírující tvar sedačky i potahy do auta pro psy, které v autě vykouzlí jakýsi vak. Doporučujeme deky pro psy, které jsou protiskluzové.
  • Kšíry pro psy do auta – postroj neboli kšíry do auta jsou vhodnější než obojek. Obepnou hruď psa a v případě nárazu rozloží sílu do celého trupu. Doporučujeme vybrat certifikované a odzkoušené testováním. Jen takové psa ochrání spolehlivě.

Co dále pejsek potřebuje na cesty?

Bez jakých cestovních potřeb se váš pejsek na cestách neobejde? Určitě nezapomeňte dostatek vody a cestovní misku. Žrádlo a pamlsky jsou pro vás určitě samozřejmostí.

Zabalte s sebou také pelíšek, případně deku, která bude vonět domovem. I na výletě váš chlupatý parťák určitě ocení své oblíbené hračky. Moudré je přibalit i psí lékárničku, vlhčené ubrousky a psí ručník.

Témata článku
Zvířata
Navštivte související produktovou kategorii
Potřeby pro zvířata

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.