Sypká směs vyrobená z ovesných vloček a lupínků z naklíčené červené…
22 Kč
◉
Navíc sleva 20 %
Vaflance si zvládnete udělat za pár minut, díky vysokému obsahu…
219 Kč
Směs na výrobu lívanců a palačinek, vhodné při redukčních,…
285 Kč
Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
189 Kč
Instantní dortík s příchutí kokosu a kakaa.
262 Kč 259 Kč -1 %
Směs vhodná pro bezlepkovou dietu, při nesnášenlivosti vajíček a…
159 Kč
Tato strouhanka je vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku a pro…
125 Kč
Tapioková mouka je vlastně bezlepkový škrob, který se extrahuje z…
99 Kč
Bezlepková nízkobílkovinná směs pro univerzální použití na palačinky,…
125 Kč
Moučná směs na bezlepkové sladké pečivo, příprava trvá jen 7 minut.
140 Kč
Bezlepková směs pro univerzální použití na palačinky, knedlíky,…
116 Kč
Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
76 Kč
Sypká směs bez lepku na bábovky, piškoty a korpusy.
99 Kč
Špaldová hladká mouka pokrmům dodává jemnou oříškovou chuť.
79 Kč
Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
100 Kč
Přirozeně bezlepková mouka je lehká a dobře stravitelná, využívá se k…
75 Kč
◉
NAVÍC SLEVA 12 %
Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč
Bezlepková mouka je univerzální pro pečení chleba, drobného pečiva i…
105 Kč
Hladká špaldová vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu…
66 Kč
◉
NAVÍC SLEVA 12 %
Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
74 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč
Speciální moučná směs na pečení vhodná vegany, celiaky, osoby s HIT,…
95 Kč
Hraška vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou.…
62 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.