Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při bezlepkové dietě. Je vhodná k zahušťování potravin a k přípravě kaší.
Skladem více než 5 kusů V pondělí 29. 4. odešleme, u vás v úterý 30. 4.
Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dostala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže (minimálně 85 %) jsou složené cukry, které se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky. Rýžový škrob se velmi pomalu tráví a trvale uvolňuje do krve glukózu, je proto velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalšími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velmi hodnotnou je považována i bílkovina rýže, jejíž koncentrace se pohybuje mezi 7–8 % a její kvalita je srovnatelná s arašídy či čočkou. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení zažívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu, pomáhá upravovat mírné průjmy i zácpu. Neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Instantní rýžová mouka je vhodná k přípravě kaší, zahušťování polévek, omáček a směsí na masné, zeleninové a ovocné výrobky. Slouží jako výborná náhrada za pšeničnou mouku při výrobě trojobalu.
100 % rýže.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.