Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
189 Kč

Mouka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti při pečení různých…
52 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
50 Kč
Doplněk stravy

Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
169 Kč

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
99 Kč

Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč

Průhledná rostlinná želatina bez chuti a zápachu.
56 Kč

Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
47 Kč

Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
50 Kč

Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
65 Kč

Směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
52 Kč

Výrobek vhodný pro náhradu vajec při přípravě míchaných vajec, koláčů…
139 Kč

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
24 Kč

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
75 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Bezlepková alternativa běžné mouky s vysokým obsahem proteinů a…
136 Kč

Tato špaldová mouka je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah…
65 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
55 Kč

Mandlová mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu,…
229 Kč 209 Kč -9 %

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč

Kukuřičný škrob neobsahuje lepek, je vhodný pro osoby s intolerancí.
36 Kč

Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
56 Kč

Máte chuť na maso? Zkuste ho tentokrát obalit jinak. Obalovací směs s…
55 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.