Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé škubánky. Spojí i směs na sekanou nebo zeleninové palačinky.
Kukuřičnou krupici (nahrubo namletá sušená kukuřice, zachována je většina cenných látek) můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku (polenta). Hodí se i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1 569 kJ/375 kcal |
|
---|---|
Tuky: |
1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 g |
Sacharidy: |
82,2 g |
z toho cukry: |
0,6 g |
Bílkoviny: |
5,6 g |
Sůl: |
0,0 g |
Česká republika
Balení obsahuje 400 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.