Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Výhodná cena
Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi
124 Kč 119 Kč -4 %
Výhodná cena
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč 44 Kč -10 %
Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
30 Kč
Výhodná cena
Tato špaldová mouka je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah…
65 Kč 59 Kč -9 %
Výhodná cena
Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
34 Kč 30 Kč -12 %
Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
42 Kč
Přirozeně bezlepková mouka pro přípravu bezlepkových pokrmů.
26 Kč
Směs na slunečnicový chléb, vhodná do domácích pekáren i do trouby.
39 Kč
Tato mouka je konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce, pečivo z…
79 Kč
Výhodná cena
Směs na bílý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně bezlepkových…
96 Kč 90 Kč -6 %
Výhodná cena
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
37 Kč
Směs na přípravu lívanců pro celiaky, která je vhodná i pro neceliaky…
49 Kč
Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
55 Kč
Doplněk stravy
Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
52 Kč
Špaldová hladká mouka pokrmům dodává jemnou oříškovou chuť.
74 Kč
Výhodná cena
Bezlepková mouka je vhodná na přípravu slaného pečiva, placek i…
38 Kč
Výhodná cena
Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč 48 Kč -9 %
Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
31 Kč
Mouka celozrnná žitná v bio kvalitě vhodná na každodenní pčečení,…
41 Kč
Strouhanka, která je vhodná na obalení potravin.
49 Kč
Výhodná cena
Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč 42 Kč -11 %
Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
56 Kč
Výhodná cena
Univerzální bezlepková směs se širokým použitím je vhodná pro pečení…
96 Kč 90 Kč -6 %
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.