Mandle jsou komplexním zdrojem živin - jsou proto oblíbené nejen příznivci mnoha různých stravovacích směrů (vegetariáni, low carb, keto či paleo diet), ale také lidmi s potravinovými alergiemi -…
Lněné semínko se pěstuje ve dvou variantách (len hnědý a len zlatý) a má mnoho benefitů prospěšných zdraví. Připravili jsme pro vás pár tipů a rad, proč byste ho měli zařadit do svého jídelníčku…
Kurkumu znáte nejspíš z kuchyně, ale my pro vás máme tipy, jak ji využít tak, aby prospívala vašemu zdraví - působí totiž příznivě na normální funkci pokožky, zdravé trávení či normální stav kloubů…
Prozradíme vám, čím vším je hlíva ústřičná prospěšná pro náš organismus a také vám poradíme, jak ji užívat, aby našemu tělu prospěla.
Strom moringa u nás není moc známý a to je velká škoda. Dá se totiž beze zbytku využít od kořene až po plody. Všechny jeho části mají množství zdraví prospěšných látek, o kterých se s vám rádi…
Třtinová melasa je tmavý sirup, který vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru. Využívá se jako náhradní sladidlo a má také celou řadu zdraví prospěšných vlastností.
Kvalitní semínka jsou základem zdravé a vyvážené stravy - dodávají tělu bílkoviny, vitamíny, minerály a hlavně kvalitní tuky. Dopřejte si jich čas od času hrst a nebudete litovat. Co všechno obsahují…
Moruše mají více než třítisíciletou historii. Jejích plody konzumovali již staří Číňané, v Evropě pak Řekové a Římané. Dnes plody moruše považujeme za superpotravinu a v tomto článku vás řekneme,…
Maca peruánská, peruánská viagra nebo královna And. Maca patří mezi jednu z nejstarších bylin na světě. Využívali ji už starověcí Inkové pro své blahodárné účinky, zejména v posilování psychické a…
O goji toho bylo napsáno již mnoho. Víme, že se řadí mezi superpotraviny a přezdívá se jí elixír mládí. Jak si ale vybrat mezi dnešní poměrně širokou nabídkou trhu, abychom z goji neboli kustovnice…
Amygdalin neboli vitamín B17 je sloučenina nacházející se v jádrech meruněk a vědce zajímá už více než 200 let. Prozradíme, jaké jsou jeho zdroje a proč si na něj dát pozor.
Rýže, těstoviny, brambory a knedlíky... jsou fajn, jsme na ně zvyklí, ale možná už to začíná být trochu nuda. Někdy je dobré vpustit do kuchyně nový vítr a dát šanci přílohám, které moc neznáme.…
Magnesium glycinát nebo se mu také říká bisglycinát hořečnatý, je chelátová forma hořčíku, která se vyznačuje vysokou vstřebatelností a využitelností v organismu. Je mnoho forem hořčíku. Ty se liší…
celá odpověďZáškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…
celá odpověďVoda v uchu je nepříjemná záležitost. Zkuste ji z ucha dostat potřásáním nebo poskakováním, případně nakloněním hlavy na stranu, aby voda mohla vytéct. Zkusit můžete i cíp ručníku nebo kapesníku ,do…
celá odpověďFenistil kapky, jak správně píšete, se používá především k léčbě senné a celoroční alergické rýmy. Fenistil má ale i mírně sedativní efekt, který někteří pediatři využívají i k tišení kašle,…
celá odpověďNejdříve se musíte přihlásit.