Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárna.cz » Články a blogy » Proč je hlíva ústřičná nezbytná pro imunitu

Proč je hlíva ústřičná nezbytná pro imunitu

Imunita Zdraví z přírody Hubnutí Superpotraviny

Prozradíme vám, čím vším je hlíva ústřičná prospěšná pro náš organismus a také vám poradíme, jak ji užívat, aby měla ty správné účinky.

Proč je hlíva ústřičná nezbytná pro imunitu

Doporučujeme

Doporučujeme hlívu TEREZIA s laktobacily a šípkem, kterou mohou k podpoře imunity užívat i kojící a matky, děti od 3 let, celiatici a diabetici. Hlíva ústřičná s rakytníkem a echinaceou tvoří velmi účinnou kombinaci přírodních pomocníků na podporu obranyschopnosti. Velmi kvalitní extrakt z hlívy ústřičné obsahují i rostlinné veganské kapsle Mycomedica, které jsou zdrojem účinných beta glukanů a vitamínů B. (PharmDr. Kamila Horníčková)

 

Jak hlívu ústřičnou užívat

Nejlepšího efektu dosáhnete konzumací hlívy ústřičné coby doplňku stravy, obsahuje totiž výrazně víc betaglukanů, vitamínů a dalších prospěšných látek než hlíva v pokrmech.

Na co se hodí hlíva ústřičná:

  • posiluje imunitu
  • působí antibakteriálně
  • potlačuje plísňová onemocnění
  • funguje proti hemoroidům
  • pomáhá při srdečních onemocněních
  • snižuje cholesterol
  • zvyšuje tvorbu červených krvinek mimo kostní dřeň
  • zrychluje metabolismus
  • zmírňuje projevy diabetu
  • funguje jako podpůrná léčba kožních chorob, jako jsou ekzémy a alergie
  • stabilizuje krevní tlak
  • posiluje žilní systém a působí jako prevence proti křečovým žilám
  • zmírňuje únavu

Kromě toho v ní najdeme koktejl látek, bez kterých se náš organismus neobejde, například vitamíny C, D, K, B, železo, zinek, draslík, sodík, selen, aminokyseliny, proteiny, velké množství vlákniny a zcela klíčový prvek pro podporu imunity, beta glukan. Jeho působení lze ještě posílit podáváním probiotik. Více se dočtete v článku Probiotika & prebiotika: Kdy a proč je užívat.

Zdraví z přírody

Hlíva ústřičná se nazývá také elixír věčného mládí. Vedle zpomalování stárnutí a podpoře obranyschopnosti těla přispívá také k léčbě alergií, stresu a zátěži organismu. Podporuje obranu těla před cizorodými látkami - například při léčbě bradavic nebo molusek.

Šup s hlívou do jídelníčku

Další možností, jak získat prospěch z hlívy ústřičné, je její konzumace v běžné stravě, i když hodnoty přijímaných betaglukanů a dalších prospěšných látek se výrazně snižují. Na druhou stranu je ale hlíva ústřičná velmi chutnou složkou polévek, omáček nebo je výborná pečená či smažená jako řízek. Hlívu jde také naložit do octa nebo sušit. Vyzkoušejte náš recept

Rizoto s hlívou ústřičnou

Připravte si

  • 250 g rýže
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 2 středně velké cibule
  • 2 lžíce másla
  • 75 g parmazánu
  • Sůl a pepř

Postup
V hrnci rozpusťte lžíci másla a osmahněte na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rýži a společně restujte asi 1-2 minuty. Zalijte vínem a za stálého míchání počkejte, než se víno vyvaří. Po odpaření vína podlévejte rýži zeleninovým vývarem a než se uvaří, nakrájejte si hlívu na kostičky. Houby na lžíci másla orestujte na pánvi, přidejte sůl a pepř podle chuti. Zalijte ji vodou nebo zeleninovým vývarem a několik minut nechte podusit. Jakmile hlíva změkne, smíchejte ji s rizotem a parmezánem do krémové konzistence. Ozdobit můžete lístky čerstvé bazalky a posypat hoblinkami parmazánu.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám