Akce Výhodná cena
Organis kokosová mouka se vyrábí z dužiny čerstvě sklizených…
99 Kč 69 Kč -30 %
Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při…
28 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Sypká směs vyrobená z ovesných vloček a lupínků z naklíčené červené…
22 Kč
Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
76 Kč
Přirozeně bezlepková mouka je lehká a dobře stravitelná, využívá se k…
75 Kč
Špaldová mouka je bohatá na bílkoviny s vysokým obsahem lepku, je…
69 Kč 66 Kč -4 %
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní…
62 Kč
Kaštanová mouka se svou konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce,…
156 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
109 Kč
Speciální moučná směs na pečení vhodná vegany, celiaky, osoby s HIT,…
95 Kč
NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Vyrábí se z kořene keřů manioku. Je významným zdrojem karbohydrátů s…
59 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
199 Kč
3 za cenu 2
Univerzální instantní směs na pečení se sladidlem, splňující podmínky…
109 Kč
NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a…
92 Kč
Bezlepková mouka je univerzální pro pečení chleba, drobného pečiva i…
105 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
Žitná mouka vhodná na pečení či přípravu vařených příloh.
52 Kč
Špaldová mouka vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených…
59 Kč
Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
49 Kč
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
32 Kč
Špaldová krupice je bohatá na bílkoviny s vysokým obsahem lepku, je…
Špaldová celozrnná mouka je plnohodnotnou moukou z celých zrn a…
Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.