Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
100% přírodní nerafinovaný třtinový cukr
25 Kč
nad 599 Kč DOPRAVA ZDARMA
Třtinový cukr moučka patří mezi zdravější alternativy rafinovaného…
38 Kč
Přírodní třtinový cukr obsahuje zbytkovou melasu, která mu dodává…
47 Kč
Přírodní nerafinovaný třtinový cukr v klasických kostkách do kávy i…
47 Kč
nad 599 Kč DOPRAVA ZDARMA
Třtinový cukr patří mezi zdravější alternativy rafinovaného bílého…
49 Kč
Přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění…
56 Kč
NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Třtinový cukr s melasou má charakteristickou, příjemně karamelovou…
62 Kč
Sypký krystalový cukr světle hnědé barvy, příjemné nevtíravé chuti a…
66 Kč
Cukr třtinový je výborný do kávy, čaje i na pečení.
79 Kč
Třtinový cukr je výborný do kávy, čaje, domácích limonád i na pečení…
469 Kč
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.