Kokosový cukr se v Asii používá jako oblíbené sladidlo už stovky let, v našich končinách si na něj teprve začínáme zvykat. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je nektar z květů kokosové palmy. Ten se ohříváním zahušťuje na sirup, z něhož se odpařením vody získají krystaly, které se nakonec barvou i konzistencí podobají nerafinovanému třtinovému cukru.
Kokosový cukr je ideální alternativou rafinovaného cukru. Má nízký…
74 Kč
Kokosový cukr je získaný z nektaru kokosových květů a má oproti jiným…
189 Kč
Cukr z nektaru květů kokosové palmy v bio kvalitě.
99 Kč
Kokosový sirup je přírodní sladidlo s jemnou karamelovou chutí, která…
115 Kč
Přírodní sladilo, které je produktem ekologického zemědělství.
60 Kč 52 Kč -13 %
Balíček vykouzlí úsměv na rtech nejen příznivcům zdravé stravy, ale…
379 Kč
Kokosový cukr v BIO kvalitě, který se získává z okvětí kokosových…
59 Kč
Oblíbená náhrada za nejčastěji používaný bílý rafinovaný cukr nebo…
105 Kč
Doplněk stravy
Kokosový palmový cukr je sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem.
112 Kč
Kokosový sirup jako alternativa cukru nebo medu. Vyzkoušejte ho při…
86 Kč
Kokosový cukr v BIO kvalitě získaný z okvětí kokosových palem.
Z výživového hlediska jde o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celou řadu vitamínů a minerálů (vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, zinek a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, tudíž patří mezi potraviny s nízkým GI.
Díky vysokému obsahu antioxidantů jsou mu přičítány pozitivní účinky na zdraví, nicméně vědecky podložené důkazy zatím k dispozici nejsou. Má široké použití v kuchyni – přidává se do zákusků, používá se při pečení, dává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápojů, jak horkých, tak studených.
Kategorii Kokosový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Kokosový cukr se v Asii používá jako oblíbené sladidlo už stovky let, v našich končinách si na něj teprve začínáme zvykat. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je nektar z květů kokosové palmy. Ten se ohříváním zahušťuje na sirup, z něhož se odpařením vody získají krystaly, které se nakonec barvou i konzistencí podobají nerafinovanému třtinovému cukru.
Z výživového hlediska jde o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celou řadu vitamínů a minerálů (vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, zinek a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, tudíž patří mezi potraviny s nízkým GI.
Díky vysokému obsahu antioxidantů jsou mu přičítány pozitivní účinky na zdraví, nicméně vědecky podložené důkazy zatím k dispozici nejsou. Má široké použití v kuchyni – přidává se do zákusků, používá se při pečení, dává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápojů, jak horkých, tak studených.
Kategorii Kokosový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.