Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
Třtinový cukr patří mezi zdravější alternativy rafinovaného bílého…
56 Kč
Třtinový cukr s melasou má charakteristickou, příjemně karamelovou…
62 Kč
Sypký cukr krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou…
65 Kč
Přírodní nerafinovaný třtinový cukr v klasických kostkách do kávy i…
47 Kč
Melasový cukr má jemné vlhké krystalky, typickou chuť a vůni třtinové…
33 Kč
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni,…
31 Kč
100% přírodní nerafinovaný třtinový cukr
25 Kč
Přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění…
56 Kč 43 Kč -23 %
Přírodní třtinový cukr obsahuje zbytkovou melasu, která mu dodává…
33 Kč
Třtinový cukr je výborný do kávy, čaje, domácích limonád i na pečení…
445 Kč
Bio třtinový želírovací cukr pro přípravu džemů, marmelád a želé.
92 Kč
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.