Melasový cukr má jemné vlhké krystalky, typickou chuť a vůni třtinové melasy.
Skladem více než 5 kusů V pondělí 7. 10. odešleme, u vás v úterý 8. 10. (S přepravcem PPL o den dříve)
Vyrábí se zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Tmavě hnědá barva je důsledkem ponechání melasy v krystalcích cukru. Pokud nám cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v míse přikrytý mokrou utěrkou.
Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
Tuky | < 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 94 g |
z toho cukry | 94 g |
Bílkoviny | 0,9 g |
Sůl | 0,55 g |
Vápník | 352 mg (44 % DDD) |
Hořčík | 117 mg (39 % DDD) |
Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
Mauritius
Melasový cukr je vynikající do marinád, omáček a kořeněných těst. Přidávat po lžičkách ke zvýraznění chuti jablkových štrúdlů a koláčů, čokoládových těst a perníků. Je skvělý do pikantních sladkokyselých marinád i marinád ze sójové omáčky např. se zázvorem a česnekem. Lžička melasového cukru zvýrazní chuť rajčatových omáček na těstoviny a pálivých směsí.
Ukládat mimo dosah dětí! Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu.
Balení obsahuje 300 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.