Špaldová celozrnná mouka se vyznačuje nezaměnitelnou oříškovou chutí,…
50 Kč 49 Kč -2 %
Mouka celozrnná pšeničná v bio kvalitě vhodná pro pčečení.
49 Kč
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč
Směs na přípravu lívanců pro celiaky, která je vhodná i pro neceliaky…
49 Kč
Doplněk stravy
Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
49 Kč
Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
49 Kč
Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě, ideální na zahuštění omáček a…
49 Kč
Mouka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti při pečení různých…
49 Kč
Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
50 Kč
Strouhanka, která je vhodná na obalení potravin.
52 Kč
Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
52 Kč
Výhodná cena
Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
59 Kč 52 Kč -12 %
Akce
Oves je bohatý na bílkoviny, antioxidanty a minerální látky, je…
72 Kč 52 Kč -28 %
Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč
Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč
Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
56 Kč 55 Kč -2 %
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
55 Kč
Bezlepková mouka plná důležitých živin, vhodná pro celiaky i těhotné…
55 Kč
Průhledná rostlinná želatina bez chuti a zápachu.
55 Kč
Žitná mouka vhodná na pečení či přípravu vařených příloh.
56 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
Sypká směs pro přípravu těsta na pizzu.
56 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.