Bezlepková směs na přípravu pudingu, těsta na smažení, až po bešamel.
109 Kč
Bezlepková mouka je univerzální pro pečení chleba, drobného pečiva i…
105 Kč
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
95 Kč
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
40 Kč
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
34 Kč
Doplněk stravy
Tuto mouku můžete použít na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, k…
37 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
199 Kč
Špaldová celozrnná mouka se vyznačuje nezaměnitelnou oříškovou chutí,…
92 Kč
Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
87 Kč
Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a…
80 Kč
Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
49 Kč
Vyrábí se z kořene keřů manioku. Je významným zdrojem karbohydrátů s…
52 Kč
Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při…
29 Kč
Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
48 Kč 45 Kč -6 %
Máte chuť na maso? Zkuste ho tentokrát obalit jinak. Obalovací směs s…
41 Kč
Výhodná cena
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
37 Kč
Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
Mandlová mouka se vyrábí ze sladkých mandlí, je náhradou klasické…
Xantanová guma představuje prášek bez zápachu a chuti.
Pohanková mouka je přirozeně bezlepková a má skvělé pojivové…
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.