Bezlepková mouka je univerzální pro pečení chleba, drobného pečiva i…
105 Kč
Špaldová mouka vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených…
65 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
◉
NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a…
89 Kč 80 Kč -10 %
◉
NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Vyrábí se z kořene keřů manioku. Je významným zdrojem karbohydrátů s…
59 Kč
Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
66 Kč
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
52 Kč
Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
49 Kč 43 Kč -12 %
Akce
Jemně mletá mouka ze lněných semínek vhodná pro zahušťování koktejlů,…
47 Kč 35 Kč -26 %
Mandlová mouka se vyrábí z sladkých mandlí, je vhodná jako náhrada…
Špaldová celozrnná mouka je plnohodnotnou moukou z celých zrn a…
Doplněk stravy
Tuto mouku můžete použít na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, k…
Oves je bohatý na bílkoviny, antioxidanty a minerální látky, je…
◉
Navíc sleva 10 %
Mix IT Dunkel - bezlepková mouka na tmavé pečivo a kynuté těsto.
Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
Směs na slunečnicový chléb, vhodná do domácích pekáren i do trouby.
Výhodná cena
Organis kokosová mouka se vyrábí z dužiny čerstvě sklizených…
Pohanková mouka je přirozeně bezlepková a má skvělé pojivové…
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.