Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč
Doplněk stravy
Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
52 Kč 47 Kč -10 %
Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
48 Kč
Směs na přípravu lívanců pro celiaky, která je vhodná i pro neceliaky…
49 Kč
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč
Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
49 Kč
Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
50 Kč
Žitná mouka vhodná na pečení či přípravu vařených příloh.
52 Kč
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
52 Kč
Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
55 Kč
Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
Sypká směs pro přípravu těsta na pizzu.
56 Kč
Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
56 Kč
Jemná a vláčná směs na přípravu lívanců, stačí přidat pouze vodu a…
57 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč
Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč
Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí…
59 Kč
Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
59 Kč
Bezlepková směs na rustikální chléb obsahuje lněnou a jablečnou…
59 Kč
Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
59 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.