Ty nejlepší dárky pro zdraví a krásu a spoustu odměn za vánoční nákupy.

Oblíbené položky
Vybrat odměnu

Úvodní strana » Výživa a hubnutí » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové směsi na chléb

NOMINAL Směs na chléb S pohankovou vlákninou bez lepku 500 g

Kód výrobku: 185351
100 %

Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí strukturou, barvou i chutí podobný tmavým typům chleba.

Více informací

Běžná cena: 75 Kč
59 Kč (0,12 Kč/g)
Ušetříte: 21 % (16 Kč)

Skladem

Zítra odešleme, u vás pozítří.

Zítra odešleme, u vás pozítří.

Přidejte ještě


Načítám

Podrobné informace

Podrobné informace NOMINAL Směs na chléb S pohankovou vlákninou bez lepku 500 g

Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí strukturou, barvou i chutí podobný tmavým typům chleba.

Popis

Chléb Pro zdraví s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r. 2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY.

Výrobek splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

Složení směsi

Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření.

Výživové hodnoty na 100g

Energie 1425 kJ/337 kcal, Bílkoviny 7,2 g, Sacharidy 68 g, z toho cukry 3,8 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 10,5 g, Sodík max. 0,8 g.

Balení obsahuje 

500 g

Recepty

Suroviny: 500 g směs, 440 ml(g) vody, 20 ml oleje, 13 g čerstvého droždí.

  • Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

  • Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200°C, pak stáhněte na 180°C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

  • Slunečnicové bulky

Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200°C asi 20 min.

  • Rustikální kostky

Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibližně 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Informace o produktu

Výrobce: NOMINAL
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 185351
Kód EAN: 8594010190315
Držitel rozhodnutí: NOMINAL

Recenze (6)

Recenze NOMINAL Směs na chléb S pohankovou vlákninou bez lepku 500 g

Recenze od 6 uživatelů s celkovým hodnocením 100 %.

Přidat recenzi produktu

100 %

100 %

100 %

100 %

skvělý

100 %

100 %

Diskuze

Diskuze NOMINAL Směs na chléb S pohankovou vlákninou bez lepku 500 g

 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám