Bezlepková směs na vláčný a chutný chléb s chia semínky.
Skladem více než 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 23. 4.
Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba.
Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5 %), lněná mouka, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.
Výživové hodnity ve 100 g:
Energie 1454 kJ, Bílkoviny 7,5 g, Sacharidy 67 g, Tuky 3 g, Vláknina 9,5 g.
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi.
Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.
Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral.
Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Země původu: ČR
Balení obsahuje 500 g směsi na přípravu chleba.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.