100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
95 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
74 Kč
Bezlepková směs pro přípravu cukroví, chleba, perníčků, palačinek v…
73 Kč
Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
49 Kč
Instatní směs na výrobu lívanců a palačinek bez lepku a laktózy, na…
285 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
189 Kč
Sypká směs bez lepku na bábovky, piškoty a korpusy.
99 Kč
Špaldová hladká mouka pokrmům dodává jemnou oříškovou chuť.
79 Kč
◉
NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a…
89 Kč
Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč
Hraška vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou.…
62 Kč
Sypká směs pro přípravu těsta na pizzu.
56 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
65 Kč 62 Kč -5 %
Špaldová celozrnná mouka je plnohodnotnou moukou z celých zrn a…
49 Kč 40 Kč -18 %
Tato mouka se běžně používá při nízkosacharidovém pečení jako…
Špaldová mouka je bohatá na bílkoviny s vysokým obsahem lepku, je…
Blanšírované mandle sekané na jemnou mouku.
Bezlepková nízkobílkovinná směs pro univerzální použití na palačinky,…
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.