Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při…
24 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
25 Kč

Akce
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
25 Kč

Lněná mouku využijete k zahušťování koktejlů, omáček a polévek. Je…
29 Kč

Krupice z kukuřice v biokvalitě, jedná se o nahrubo umletou kukuřici.
30 Kč

Krupice, která je vhodná na výrobu tortil, kaší nebo knedlíků.
31 Kč

Celozrnná mouka vhodná pro slané i sladké pečení.
34 Kč

Mouka celozrnná žitná vhodná na každodenní pčečení, pečivo je…
36 Kč

Přirozeně bezlepková mouka pro přípravu bezlepkových pokrmů.
37 Kč

Hrubší žluté barvy je zcela bez lepku, palmového oleje, sladidel a…
38 Kč

Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
39 Kč
Doplněk stravy

Tuto mouku můžete použít na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, k…
39 Kč

Jemně mletá mouka ze lněných semínek vhodná pro zahušťování koktejlů,…
41 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
41 Kč

Bezlepková mouka je vhodná na přípravu slaného pečiva, placek i…
41 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč
Doplněk stravy

Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
46 Kč 45 Kč -2 %

Lehce stravitelná bezlepková jáhlová mouka s nízkým obsahem kalorií,…
45 Kč

Příjemně křupavá a přirozeně bezlepková, ideální na obalování a…
45 Kč

Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
46 Kč

Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
46 Kč

Masopustní směs je vynikající alternativa karbanátky nejen pro…
46 Kč

Jemná oranžové barvy je zcela bez lepku, palmového oleje, sladidel a…
46 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.