Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné moučníky nebo v plechu pečený kukuřičný chléb.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás v pondělí 10. 2.
Kukuřičnou krupici (nahrubo namletá sušená kukuřice, zachována je většina cenných látek) můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku (polenta). Hodí se i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Energetická hodnota 1 569 kJ/375 kcal |
|
---|---|
Tuky: |
1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 g |
Sacharidy: |
82,2 g |
z toho cukry: |
0,6 g |
Bílkoviny: |
5,6 g |
Sůl: |
0,0 g |
400 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Zdenka Morvai
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.