Mandle jsou komplexním zdrojem živin - jsou proto oblíbené nejen příznivci mnoha různých stravovacích směrů (vegetariáni, low carb, keto či paleo diet), ale také lidmi s potravinovými alergiemi -…
Lněné semínko se pěstuje ve dvou variantách (len hnědý a len zlatý) a má mnoho benefitů prospěšných zdraví. Připravili jsme pro vás pár tipů a rad, proč byste ho měli zařadit do svého jídelníčku…
Třtinová melasa je tmavý sirup, který vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru. Využívá se jako náhradní sladidlo a má také celou řadu zdraví prospěšných vlastností.
Amygdalin neboli vitamín B17 je sloučenina nacházející se v jádrech meruněk a vědce zajímá už více než 200 let. Prozradíme, jaké jsou jeho zdroje a proč si na něj dát pozor.
Mlsat se dá i zdravě. Připravte dětem do školy nebo na rodinný výlet vydatnou svačinku nabitou energií a bohatou na vitamíny, minerály a mastné kyseliny.
Ať už se vyhýbáte lepku protože trpíte celiakií nebo jen máte pocit, že gluten vašemu organismu neprospívá, poradíme vám, jak se zorientovat v bezlepkových moukách a také přidáme pár zajímavých a…
Kdo rád doplňuje vitamíny přirozeně, může vyzkoušet arónii nebo-li černý jeřáb. Tento tmavý plod mírně sladké a pikantně trpké chuti je totiž vitamíny doslova napěchovaný! Oblibě se těší také díky…
Ořechy jsou zdrojem výživných látek a olejů a řadí se mezi superpotraviny. Řada „ořechů“ pak botanicky do této kategorie vůbec nespadá. Jaké jsou nejoblíbenější a co obsahují a jak je využít co…
To nejlepší, co svému tělu můžeme poskytnout, většinou pochází z přírody. A často je to na dosah. Jedním ze zdrojů vitamínů, minerálů a spousty dalších prospěšných látek je zázvor, který je od…
Víte, že známe 3 druhy quinoy? Prozradíme vám i jak využít semínka této rostliny a proč ji zařadit do jídelníčku.
Bulgur má dlouhou tradici především na Středním východě. Je lehce stravitelný, snadno se připraví a má nesporné přínosy pro naše zdraví. Přečtěte si, jak se dělá bulgur, co bulgur obsahuje a jak si…
Myslete na sebe a připravte si třeba rychlou a zdravou snídani. Poradíme, jak na to.
Magnesium glycinát nebo se mu také říká bisglycinát hořečnatý, je chelátová forma hořčíku, která se vyznačuje vysokou vstřebatelností a využitelností v organismu. Je mnoho forem hořčíku. Ty se liší…
celá odpověďZáškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…
celá odpověďVoda v uchu je nepříjemná záležitost. Zkuste ji z ucha dostat potřásáním nebo poskakováním, případně nakloněním hlavy na stranu, aby voda mohla vytéct. Zkusit můžete i cíp ručníku nebo kapesníku ,do…
celá odpověďFenistil kapky, jak správně píšete, se používá především k léčbě senné a celoroční alergické rýmy. Fenistil má ale i mírně sedativní efekt, který někteří pediatři využívají i k tišení kašle,…
celá odpověďNejdříve se musíte přihlásit.