Sirup z Agave je přírodní sladidlo, vhodné také pro redukční diety. Má tmavě jantarovou barvu a příjemnou sladkou chuť. Je sladší než med a je řídké.
Agávový sirup je komerčně vyráběné sladidlo získávané z několika druhů agáve. Je sladší než med, ale bývá řidší a tekutější.
Agávový sirup byl mexickými Aztéky po staletí používán jako sladidlo a dochucovadlo, i když i oni si byli vědomi jeho zdravotních účinků a používali jej i jako medicínu, především při hojení ran a léčbě kožních infekcí.
Při výrobě agávového sirupu je míza ze střední části rostliny extrahována, filtrována a zahřívána při nízkých teplotách. Hlavním polysacharidem je inulin neboli fruktosan, který je tvořen převážně fruktózou. Tato šťáva je pak koncentrována na tekutinu ve formě sirupu. Jeho barva je od světlé až po tmavě jantarovou.
Tento agáve sirup má jantarovou barvu a příjemnou sladkou chuť.
Do sladkého pečiva, dezertů, ovocných salátů, jogurtů, na müsli, palačinky, k oslazení nápojů.
Agávový sirup je chutné přírodní sladidlo, které mohou používat lidé na redukční dietě, někteří diabetici a všichni, kteří chtějí cíleně ve stravě omezit rafinované cukry s vysokým glykemickým indexem.
Agávový sirup je přibližně 1,5 x sladší než cukr a v receptech proto často nahrazuje cukr nebo med. Pro vegetariány je vítanou alternativou k medu, který někteří považují za živočišný produkt.
Agávový sirup se snadno a rychle rozpouští, a proto je vhodným sladidlem do studených nápojů, např. ledový čaj. Přidává se také do snídaňových cereálií jako pojidlo.
100% BIO sirup z agáve.
ve 100 g výrobku | |
Energetická hodnota | 1345 kJ/321 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
- z toho cukry | 72 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladujte při 10 °C až 35 °C.
Mexiko
250 ml
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.