Rýže dlouhozrná v bio kvalitě z podhůří Himalájí. Přirozeně…
56 Kč
Přirozeně bezlepková potravina, velmi snadná na přípravu a lehce…
56 Kč
V kuchyni využijeme jasmínovou rýži natural BIO do salátů, polévek,…
59 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť.
59 Kč
Cizrnu si prostě zamilujete... a to hlavně díky její oříškové chuti,…
59 Kč
Sójóvé boby v BIO kvalitě nabízí našemu tělo velké množství…
59 Kč
Bulgur je lehce stravitelný a chutný pokrm, jehož dalším pozitivem je…
59 Kč
Jáhly v BIO kvalitě jsou výborné zejména k přípravě sladkých i…
60 Kč
Pohanka je přirozeně bezlepková a má lehce oříškovou chuť, její…
62 Kč
Pohanka je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
64 Kč
Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale…
65 Kč
Cizrna v BIO kvalitě je oblíbenou součástí vegetariánských a…
65 Kč
Varianty
Pohanka je přirozeně bezlepková a v kuchyni má široké využití. Má…
65 Kč
Fazole jemně ořechové chuti, vhodné pro přidání do salátů, přípravě…
65 Kč
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny. Nemusí se namáčet a je…
65 Kč
Červená čočka zbavená slupky vhodná do salátů i sladkých jídel.
65 Kč
Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho…
69 Kč
Tyto fazole, výborně se hodící jako základ mexické kuchyně, se skvěle…
69 Kč
Červené fazole jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší…
69 Kč
Celozrnná neloupaná rýže s příjemnou oříškovou chutí pro zpestření…
82 Kč 75 Kč -9 %
Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Maličké fazole…
79 Kč
Černá čočka beluga v BIO kvalitě je ideální do salátů, pomazánek,…
86 Kč 82 Kč -5 %
Kamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace…
89 Kč
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.