Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho výživovou hodnotu. Je přirozeně bezlepkový.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás pozítří
Zrno amarantu obsahuje bílkoviny, vlákninu, je dobrým zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku a hořčíku), vitaminů a zdravých rostlinných tuků.
Amarant můžeme použít např. pro přípravu rizot nebo plněných paprik. V tom případě je vhodné kombinovat jej vždy s rýží či jinou obilovinou, a to přibližně v poměru 1 díl amarantu na 4 díly jiné obiloviny.
Propláchnutý amarant vařte v dvojnásobném množství vody cca 30 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1553 kJ/371 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5 g; sacharidy: 65,3 g; z toho cukry: 1,7 g; bílkoviny: 13,6 g; sůl: 0,01 g.
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.