Pohanka je přirozeně bezlepková a má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální.
Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.
Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít.
1435 kJ/343 kcal
tuky: 3,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,74 g; sacharidy: 71,5 g; z toho cukry: 1,8 g; bílkoviny: 13,3 g; sůl: 0,003 g.
Může obsahovat stopy lepku.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Polsko
Balení obsahuje 500 g.
super
Abychom vám usnadnili rozhodování, zobrazujeme také recenze tohoto produktu z e-shopu MojaLekáreň.sk, který je slovenskou "sestrou" Lékárna.cz. Věříme, že informační hodnota recenze převáží nad tím, že se při čtení trochu potrápíte se slovenštinou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.