Klasické italské risotto je krémové konzistence a jemné chuti, které…
82 Kč
Různobarevná písmenka jsou velmi oblíbeným tvarem těstovin do polévky…
70 Kč
Bulgur je velmi oblíbeným pokrmem a quinoa může být součástí polévek…
72 Kč
Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale…
65 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť.
59 Kč
Fazole zavařené v konzervě s trochou mořské soli a vody k rychlé a…
46 Kč
Fazole ve slaném nálevu vhodné k okamžité přípravě čerstvých salátů,…
45 Kč
Cizrna v BIO kvalitě je oblíbenou součástí vegetariánských a…
65 Kč
Fazole jemně ořechové chuti, vhodné pro přidání do salátů, přípravě…
65 Kč
Tyto fazole vděčí za svůj název americkému námořnictvu! Zařaďte je do…
67 Kč 60 Kč -10 %
Novinka Výhodná cena
Bulgur v BIO kvalitě vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň…
50 Kč
Přirozeně bezlepková potravina, velmi snadná na přípravu a lehce…
56 Kč
Zelená čočka ve slaném nálevu je ideální pro chvíle, kdy potřebujeme…
37 Kč
Rýže v biokvalitě z podhůří Himalájí. Přirozeně bezlepková.
Novinka Výhodná cena
Červená čočka je připravená během 15 minut, je výborně stravitelná.
Nejdrobnější druh čočky s příjemnou jemnou chutí moře do každého…
Výhodná cena
Jasmínová rýže je přirozeně bezlepková potravina, má podlouhlé zrno…
Nahrubo namletá krupice, konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva…
Cukrová kukuřice ve slaném nálevu.
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.