Nejdrobnější druh čočky s příjemnou jemnou chutí moře do každého salátu nebo polévky.
Skladem už jen 3 - 5 kusů Dnes odešleme, u vás zítra
Beluga krásně kontrastuje s barvami ostatních surovin v pokrmech. Podobá se kaviáru ještě více než tmavozelená čočka, koneckonců byla podle kaviáru beluga také pojmenována. Pravděpodobně pochází z oblasti dnešní Sýrie. Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na krásně světle tyrkysovou vodu.
Čočka černá beluga*. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1477 kJ / 353 kcal, Tuky 1,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 60 g z toho cukry 2,0 g, Bílkoviny 26 g, Sůl 0,02 g.
Kanada
Polévky - čočku přideje do zeleninové polévky. Kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením. Rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo. Placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi. Zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku. V omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce. Do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky.
Může obsahovat stopy lepku a sóji.
Černou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut, bez namáčení 15-20 minut.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.