Přirozeně bezlepková, nelepí s svými dlouhými zrny a delikátní chutí i vůní, která má jemné oříškové tóny.
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Název této rýže „basmati“ hindsky doslovně znamená „královna vůní“. Basmati rýže totiž svou vůní připomíná oříšek. V podhůří Himálají byla rýže domestikována již 8500 let před naším letopočtem a v Evropě o ní najdeme zmínky již v antice.
Rýže basmati dlouhozrnná loupaná*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům. Rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti. Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná biovajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit. Rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampiony, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 20 minut.
Balení obsahuje 500 gramů.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.