Usušená pšenice s příjemnou obilnou vůní pro zpestření jídelníčku.
52 Kč
Rýže Basmati je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a vhodná pro…
56 Kč 52 Kč -7 %
Červená čočka zbavená slupky vhodná do salátů i sladkých jídel.
65 Kč
Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Maličké fazole…
79 Kč
Ječmen obsahuje vysoký obsah vlákniny, lze ho využít do různých…
35 Kč
Výhodná cena
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice.
50 Kč
Pohanka je přirozeně bezlepková a má lehce oříškovou chuť, její…
62 Kč
Bulgur má lehce oříškovou chuť, kterou si oblíbíte. Zpestřete jím…
44 Kč
Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám, je bohatá na…
53 Kč
Výhodná cena
Červená čočka je připravená během 15 minut, je výborně stravitelná.
50 Kč
Špaldové kroupy jsou nutričně bohaté a jsou vhodné do salátů, na…
52 Kč
Doplněk stravy
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně…
41 Kč
Sterilované fazole jemné a krémové chuti.
41 Kč
Klasické kroupy v biokvalitě s obsahem vlákniny, jsou vhodné jako…
32 Kč
V kuchyni využijeme jasmínovou rýži natural BIO do salátů, polévek,…
59 Kč
Sterilovaná cizrna ve slaném nálevu je vynikajícím řešení pro ty,…
46 Kč
Tyto fazole vděčí za svůj název americkému námořnictvu! Zařaďte je do…
69 Kč
Držíte-li dietu nebo jste sportovec, pak je pro vás důležitá vyvážená…
43 Kč
Červené fazole jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší…
72 Kč
Přirozeně bezlepkové jáhly, které vznikají z prosa odstraněním…
325 Kč 299 Kč -8 %
Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho…
69 Kč
Nahrubo namletá krupice, konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva…
31 Kč
Jasmínová rýže je bezlepková potravina pěstovaná zejména v oblasti…
599 Kč
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.