Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Užití
Cyklamát byl objeven v roce 1937 v USA. Na trhu se objevil v roce 1950. Chemicky se vyrábí sulfonaci cyklohexylaminu, konečný produkt je ve formě sodné či vápenaté soli. Má příjemnou sladkou chuť a je asi 35 x sladší než cukr. Tělem prochází prakticky beze změny, je nekalorický, neškodí zubům a je vhodný i pro diabetiky.
Tvoří jehlicovíté bezbarvé krystalky, je extrémně termostabilní a tudíž vhodný i pro vaření a pečení. Může být skladován po dlouhou dobu a není hygroskopický. Vykazuje synergické efekty s ostatními sladidly, zejména v kombinacích se sacharinem sodným. Jeho ADI hodnota = 7 mg na 1 kg lidské váhy. Například 70 kg vážící člověk může dlouhodobě používat cyklamát bez zdravotních rizik v množství cca 0,5 g/ den, což je ekvivalent 17 gramů cukru, tedy asi 3 kostky cukru.
Aplikace
stolní sladidla, nealko nápoje, pudinky, deserty, sladkosti a čokoláda, pekařské produkty a pekařské směsi, obiloviny, žvýkačky, pomazánky, jamy, marmelády, marinády, dresingy, zubní pasty, multivitamíny, léky, zavařeniny a konzervy
Účinné látky
Sachatin Na
Cyklamat Na
Dávkování
Maximální denní dávka je 10 tablet.
Kontraindikace
Je vhodné také pro diabetiky, v rámci diet doporučených lékařem. Nedoporučuje se pro děti do
tří let.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.