Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
28 Kč 23 Kč -18 %

Akce
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč 23 Kč -26 %

Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při…
24 Kč

Hrníčkový dortík je dezert, který za pár minut proměníte v teplý…
29 Kč

Hrníčkový dortík je dezert, který za pár minut proměníte v teplý…
34 Kč

Přirozeně bezlepková mouka pro přípravu bezlepkových pokrmů.
37 Kč

Hrubší žluté barvy je zcela bez lepku, palmového oleje, sladidel a…
38 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Jemná oranžové barvy je zcela bez lepku, palmového oleje, sladidel a…
46 Kč

Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč

Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
47 Kč

Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
49 Kč

Vyrábí se z kořene keřů manioku. Je významným zdrojem karbohydrátů s…
50 Kč

Směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
52 Kč

Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
52 Kč

Máte chuť na maso? Zkuste ho tentokrát obalit jinak. Obalovací směs s…
55 Kč

Průhledná rostlinná želatina bez chuti a zápachu.
56 Kč

Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
59 Kč

Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
59 Kč

Tato špaldová mouka je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah…
65 Kč

Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
65 Kč

Bezlepková směs na vláčný a chutný chléb s chia semínky.
66 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.