Všichni milovníci čokolády sem! Po tomto dezertu Vás nemusí trápit výčitky svědomí. Kvalitní čokoláda totiž nejen pohladí na duši, ale díky vysokému obsahu vlákniny je i zdraví prospěšná. Dnes už…
Celer je skvělá potravina! Jenže ho často obcházíme obloukem, protože nevíme, co si s ním počít. Možná si vybavíme, že se hodí do polévek... a někdo si ho pak dovede představit i v salátu. V jeho…
Nový recept vlastně ani receptem příliš není. Berte ho spíš jako inspiraci. A malé připomenutí toho, že za dobré müsli k snídani nemusíme v obchodech platit velké peníze a doufat v to, že obsahuje…
Také už jste ve fázi, kdy vás všudypřítomná zima pomalu vyčerpává? Ta letošní je náročnější o to víc, že si na nás testuje své triky s teplotami daleko pod bodem mrazu, které se pak leckdy nepříjemně…
Štědrý den je za rohem a jestli už na vás ve spíži čeká několik druhů cukroví, nechte na sebe skrze naše recepty alespoň dýchnout vánoční atmosféru. Pokud se na pečení ještě chystáte, zkuste to letos…
Blíží se nám Vánoce a k nim se váže takové nepsané pravidlo, že během těchto svátků je mlsání povoleno. Bez vánočního cukroví si Vánoce už prostě málokdo dovede představit. Jde to ale i zdravěji!…
Připravovat těstoviny je radost! S různými druhy a tvary těstovin totiž můžete experimentovat do aleluja. Je to druh pokrmu, který je rychle hotový a zároveň je výtečnou pochoutkou. Těstovin se…
Máte rádi klasický bramborový salát a dopřáváte si ho nejen na Vánoce? Zkuste ho tentokrát jinak. Jeho variant lze vymyslet velké množství. Já jsem měla doma spoustu různobarevné drobnozrnné čočky a…
Upéct chleba není žádná věda. A moci se zakousnout do křupavého a ještě teplého krajíce je prostě slast. Proto se dejte do pečení tohoto tradičního druhu pečiva u vás doma. Nevadí, že nemáte domácí…
Na přípravu tohoto arašídového zákusku padne velké množství arašídů. Takže je zákonitě musíte milovat, když si z nich budete chtít připravit tuto dobrotu. Pro mě je arašíd králem mezi oříšky, a to i…
Cizrnu mají znalci arabské kuchyně spojenu s hummusem, je jeho hlavní ingrediencí. Pokud jste tuto pochoutku ještě nevyzkoušeli v kombinaci s pita chlebem, rozhodně doporučuji. Tento recept však…
Venku nevlídno, a tak bychom se měli zaměřit na jídla, která naše tělo prohřejí a zasytí na delší dobu. V jídelníčku pak nejčastěji zapomínáme na luštěniny, přitom jsou skvělým zdrojem bílkovin a…
Magnesium glycinát nebo se mu také říká bisglycinát hořečnatý, je chelátová forma hořčíku, která se vyznačuje vysokou vstřebatelností a využitelností v organismu. Je mnoho forem hořčíku. Ty se liší…
celá odpověďZáškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…
celá odpověďVoda v uchu je nepříjemná záležitost. Zkuste ji z ucha dostat potřásáním nebo poskakováním, případně nakloněním hlavy na stranu, aby voda mohla vytéct. Zkusit můžete i cíp ručníku nebo kapesníku ,do…
celá odpověďFenistil kapky, jak správně píšete, se používá především k léčbě senné a celoroční alergické rýmy. Fenistil má ale i mírně sedativní efekt, který někteří pediatři využívají i k tišení kašle,…
celá odpověďNejdříve se musíte přihlásit.