Lékárna.cz

Zdravé vaření: Domácí müsli

Zdravé vaření: Domácí müsli
Sdílet

Nový recept vlastně ani receptem příliš není. Berte ho spíš jako inspiraci. A malé připomenutí toho, že za dobré müsli k snídani nemusíme v obchodech platit velké peníze a doufat v to, že obsahuje jen samé dobré věci. Když si ho připravíte doma, budete přesně vědět, co obsahuje, a hlavně si ho připravíte přesně podle své chuti.

Kupované balíčky a krabičky müsli jsou častokrát zrádné – nalákají nás na představu zdravé snídaně a štíhlé linie a přitom mohou obsahovat obrovské množství bílého cukru. Naštěstí máte vždycky na výběr. Buď můžete studovat obaly a zdlouhavě hledat to správné, nebo se můžete pustit do jeho přípravy sami. Zabere vám to ani ne hodinku a získáte tak snídani minimálně na týden. A kromě müsli jí můžete říkat také domácí granola.   

V ingrediencích vám představím to, co obsahuje moje granola (ale vy se jí můžete nechat jen volně inspirovat – jak do obsahu, tak do množství). Já jsem použila tyto suroviny:


Jestli jste pro sladkou variantu granoly, doporučuji do ingrediencí zařadit i rostlinný sirup nebo kokosový cukr, který vzniká tak, že se nechá zkaramelizovat nektar z květů kokosových palem a výsledkem je drobný krystalický prášek podobný třtinovému cukru.

Postup:


Suroviny jsem nasekala nadrobno, smíchala s vločkami a kokosovým olejem (na cca 200 g müsli použijte 3 lžíce kokosového oleje), který jsem nechala na teple rozpustit. Poté jsem vše pekla cca 30 minut na 180 °C (na to je dobré použít pečící papír).

Pokud budete se směsí pravidelně míchat, aby se opekla ze všech stran, nenápadně vám zmizí kousky čokolády, které se vsáknou do vloček. Ale to nevadí, čokoládová chuť pak prostoupí celou vaší snídaňovou směsí.

Tip: Domácí müsli se může stát i hezkým dárkem, když mu dáte originální vzhled. Nasypte ho do hezké sklenice, přidejte k němu popisek a nějakou tu mašličku a vlastnoručně vyrobená maličkost, která potěší, je na světě! :-) 


 

 

25. leden 2017
Máte dotaz k článku? Napište nám!

Přečtěte si také

Konopí je dnes dobře známé a používané nejen v medicíně, ale také v kosmetice, kde je jedním z nejčastěji používaných top látek dnešního trhu.

více

Co to je, jaké jsou účinky propolisu a kdo by si na něj měl dát pozor, prozradíme v našem článku.

více

Řepík lékařský byl používaný v magii a léčení již od starodávných dob. K čemu však doopravdy slouží? Prozradíme v našem článku.

více

Co by to byl podzim bez dýně. Pokud jste v létě poctivě zalévali, tak teď už jistě sklízíte tyto na pohled krásné plody, které dovedou posloužit jak k snědku, tak i jako podzimní dekorace. Například…

více
Zeptejte se lékárníka

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.

Zjistit více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.