Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové směsi na chléb

NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vlákninou 500 g - diskuze

Kód výrobku: 204038

95 % 12 recenzí

Směs na chléb, obsahuje lněnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě.

Více informací

54 (0,11 Kč/g)
Běžná cena: 75 Kč, Ušetříte: 28 % (21 Kč)

Dostupnost: skladem do 24 hodin

Zboží odešleme 19. 7. 2018, předpokládaný termín doručení 20. 7. 2018.

Doprava od 29 Kč nebo zdarma
 
Podrobné informace
Recenze (12)
Diskuze

Podrobné informace

Podrobné informace - NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vlákninou 500 g

Směs na chléb, obsahuje lněnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě.

Informace o produktu

Výrobce: smart AD s.r.o.
Značka: NOMINAL
Produktová řada: Černé výrobky
Kód výrobku: 204038
Kód EAN: 8594010190308
Držitel rozhodnutí: smart AD s.r.o.

Chléb Pro zdraví... se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje naše směs NOMINAL ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

Složení směsi

Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.

Výživové hodnoty

Energie 1375kJ/329kcal, Bílkoviny 6,8g, Sacharidy 70g, z toho cukry 3,7g, Tuky 1,7g, NMK 0,3g, Vláknina 8,2g, Sodík Max. 0,8g.

Suroviny

  • 500 g směs
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13 g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Slunečnicové bulky

Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky

Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Balení obsahuje: 500 g

Recenze (12)

Recenze produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vlákninou 500 g

Recenze od 12 uživatelů s celkovým hodnocením 95 %.

Přidat recenzi produktu

40 %

Nevím, co se s Nominalem stalo, ale někdy po novém roce se začaly objevovat problémy, když se chleba pekl v domácí pekárně. Začal se srážet a nebyl moc k jídlu. Celé 3 roky předtím bylo všechno v pohodě, ve všech pekárnách byl výsledek stejný a chleba byl dobrý, ale bohužel dnes už je sražený pokaždé. Nevím, jestli něco děláme špatně, ale zkoušeli jsme i dát více vody, méně vody, stejně tak kvasnic, s olejem i bez, ale výsledek je vždycky stejný. Přešli jsme na Semix a Jizerku...

jsou z ní dobré a křupavé uplácané bulky.
chleba se srazí při pečení v domácí pekárně (ozkoušeno ve více pekárnách se stejným výsledkem).
100 %

nejlepší, chutná i příteli který není bezlepkář

100 %

100 %

100 %

100 %

100 %

100 %

výborný

100 %

100 %

Chuťově výborný. Vydrží dlouho měkký i bez zamražení.

Výborný. Vydrží dlouho měkký i bez zamražení.

Diskuze

Diskuze k produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb s lněnou vlákninou 500 g

Přidat nový příspěvek do diskuze

Zkušenosti uživatelů

100 % 15/11/2014

Více
 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám
Chat - poradíme vám