Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Celozrnná mouka vhodná pro slané i sladké pečení.
34 Kč

Mouka celozrnná žitná vhodná na každodenní pčečení, pečivo je…
36 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
46 Kč

Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
46 Kč

Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
47 Kč

Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč

Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
50 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
50 Kč

Špaldová celozrnná mouka se vyznačuje nezaměnitelnou oříškovou chutí,…
52 Kč

Mouka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti při pečení různých…
52 Kč

Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
55 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč

Rýžová mouka je vhodná na přípravu všech druhů bezlepkových jídel, na…
59 Kč

Špaldová mouka je bohatá na bílkoviny s vysokým obsahem lepku, je…
62 Kč

Tato špaldová mouka je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah…
65 Kč

Špaldová celozrnná mouka se vyznačuje nezaměnitelnou oříškovou chutí,…
69 Kč

Špaldová krupice je bohatá na bílkoviny s vysokým obsahem lepku, je…
69 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
74 Kč

Přirozeně bezlepková smetanově bílé barvy, lehká a dobře stravitelná,…
89 Kč 79 Kč -11 %

Směs na bílý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně bezlepkových…
86 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.