Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
25 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Tato špaldová mouka je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah…
65 Kč

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
41 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč

Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč

Krupice z kukuřice v biokvalitě, jedná se o nahrubo umletou kukuřici.
30 Kč

100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
65 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč

Přirozeně bezlepková kokosová mouka v BIO kvalitě s vysokým obsahem…
92 Kč

Bezlepková směs pro přípravu cukroví, chleba, perníčků, palačinek v…
73 Kč

Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
74 Kč

Oves je bohatý na bílkoviny, antioxidanty a minerální látky, je…
62 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
25 Kč

Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč
Doplněk stravy

Zdravá alternativa k jiným moukám, která je vhodná jak pro celiatiky,…
52 Kč

Tapioková mouka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem…
125 Kč

Přirozeně bezlepková mouka je lehká a dobře stravitelná, využívá se k…
72 Kč

Pohankové palačinky z kvalitní pohankové mouky, jsou výborné na…
75 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.